ABD, yapay zekaya ihracat sınırlaması getiriyor - Haberler - indir.com

ABD, yapay zekaya ihracat sınırlaması getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-06 09:59:08
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Amerika Birleşik Devletleri yapay zeka teknolojilerin ihracatıyla ilgili yeni bir yasaya çıkarmaya karar verdi. ABD’nin yakın zamanda çıkarmayı planladığı bu yasanın Çin gibi güvenlik ihlali oluşturduğu düşünen ülke ve marka faaliyetlerini engellemesi hedefleniyor! ,

Biğiniz gibi Amerika ve Çin arasında uzun bir süredir ticari savaş yaşanıyor. Sorunun çözümü için iki hükumette birçok kez masaya otursa da karşılıklı olarak istenen koşulların sağlanamaması bu duruma bir çözüm getirmemişti. Hatta bu durum karşısında oldukça sinirlenen Amerika çeşitli yaptırımlarla Çin’i geri adım atmaya zorlamıştı. Yaşanan bu savaş birçok Çinli firmanın etkilenmesine neden oldu. Özellikle son dönemlerde Amerika Birleşik Devletleri’inde Çin merkezli teknoloji şirketleri büyük bir güvenlik ihlali olarak görülmeye ve daha yakından denetlenmeye başlandı ve bu durum Çinli şirketlere çeşitli kısıtlamalarıda beraberinde getirdi. 

TikTok’a ulusal güvenlik soruşturması!TikTok’a ulusal güvenlik soruşturması!

ABD’den yeni kısıtlama! 

Gün geçtikçe Çin merkezli şirketlerin geliştirdiği uygulama ve teknolojik ürünleri daha büyük bir tehdit olarak gören Amerika Birleşik Devletleri teknolojik anlamda yeni bir kısıtlama kararı aldı. ABD Ticaret Bakanlığı’nın almış olduğu bu kararın bugün itibariyle hayata geçeceği duyuruldu. 

YAZGİG Nedir? Yapay Zeka Teknolojisinin Önemi

Verilen karar ise direkt olarak yapay zeka teknolojilerini hedef alıyor. Yapay zeka teknolojilerinin ihracatıyla ilgili uygulanacak olan kısıtlama yapay zeka teknolojisine sahip olan coğrafi görüntüleme yazılımları hakkında. ABD Çin ve diğer muhalif ülkelerin hassas bilgilere ulaşmasını engellemek ve ulusal güvenliği güçlendirmek adına söz konusu yazılımları ihraç etmek isteyen şirketleri lisans almak zorunda bırakacak. Kanada dışında tüm ABD ülkelerinde uygulanacak olan bu kısıtlamanın ilerleyen dönemlerde akılı telefonlardan yapay zeka destekli ev teknolojilerine kadar pek çok alanda etkili olacağı düşünülüyor. 

Tiktok ulusal güvenlik tehdidi ilan edildi!

Dron ve uydu nesnelerinin tanımlanmasına yardımcı olan coğrafi görüntüleme yazılımları diğer bir açıdan bakıldığında Amerika Birleşik Devletleri Hükumet’ine göre güvenlik tehditti oluşturuyor. Çarpık kentleşme sorunlarının  ve iklim değişikliklerinin tespit edilmesi için kullanılan bu teknolojiye getirilen kısıtla bilim dünyasına büyük bir darbe vuracak gibi duruyor. 

Bugün itibariyle geçerli olacak söz konusu yasa hakkında henüz teknoloji şirketleri ve bilim insanlarının tepkisi bilinmiyor. Ancak kısıtlamaların artmasının ilerleyen dönemlerde ciddi sorunları beraberinde getirmesi bekleniyor. Konuyla ilgili yaşanan gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


Huawei'ye ABD’den kötü haber geldiHuawei'ye ABD’den kötü haber geldi
ABD yaptırımlarına rağmen Huawei rekor tanımıyorABD yaptırımlarına rağmen Huawei rekor tanımıyor

PAYLAŞ