Sadece yapay zekâ alanında eğitim verecek üniversiteye talep çok yüksek - Haberler - indir.com

Sadece yapay zekâ alanında eğitim verecek üniversiteye talep çok yüksek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-04 09:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyada bir ilk olan “Yapay zeka” üniversitesi olarak bilinen Muhammed bin Zayed Yapay Zeka Üniversitesi başvurulara açıldı. Gençlerden yoğun bir ilgi gören üniversite başvuruların ilk haftasında 3.200’ün üzerinde talep gördü. 

Bildiğiniz üzere son dönemlerde yapay zeka teknolojisi büyük bir önem taşıyor. Günden güne gelişmekte olan bu teknolojiyle ilerleyen zamanlarda yapılabilecekler konusunda bilim kurgu filmlerini andıran hikayeler üretilse de, aslına baktığımızda bu hikayelerin gerçekleştirilmesi sandığımız kadar zor ya da imkansız değil. Yapay zeka denince akla ilk gelen düşünebilen cihazlar olsa da, aslında bu teknoloji akıllı cihazlardan çok daha fazlası. Sağlık, ticaret hatta savaş alanında dahi kullanılabilecek olan bu teknolojinin bundan seneler sonra insan hayatında büyük bir yere sahip olması bekleniyor. Hal böyle olunca bu teknolojinin doğru eller tarafından kullanılması ve öğretilmesi de büyük bir önem taşıyor. 

Elon Musk'a Göre Yapay Zeka Büyük Bir TehlikeElon Musk'a Göre Yapay Zeka Büyük Bir Tehlike

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli olan Muhammed bin Zayed Yapay Zeka üniversitesi bu alanda ciddi bir adım atarak akademik programını yapay zeka teknolojileri üzerine kuran ilk üniversite olarak tarihe geçti. Küresel çapta direk yapay zeka eğitimi veren tek üniversite olarak geçen Muhammed bin Zayed Yapay Zeka üniversitesi öğrenci adaylarından da yoğun bir ilgi görüyor. 

Yapay zeka üniversitesinin başvuruları üç bini geçti! 

Türkiye yapay zeka daire başkanlığı kuruldu

Lisansın yanı sıra doktora seviyesinde eğitim vermeyi hedefleyen üniversitenin başvurularının daha ilk haftasında, başvuran öğrenci sayısının üç bin geçtiği basına yansıdı. Bunun yanı sıra söz konusu başvuruların yoğun bir kısmı da Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Cezayir, Mısır, Hindistan ve Çin uyruklu öğrencilerden oluşuyor. 

Abu Dabi Velaht Prensi tarafından isimlendirilen ve Muhammed bin Zayed Al Nahyan’nın adını alan üniversite yaptığı açıklama da eğitimlerdeki hedeflerinin, yüksek lisans ve lisans öğrencilerini çekmek olmasının yanı sıra eğitimler sayesinde işletmeler ve devletlerin yapay zeka teknolojisinde ilerlemesine de önderlik edebilmek olduğunu belirterek “Yapay zekanın” bütün potansiyelini ortaya çıkarmak maksadıyla yeni bir akademik ve araştırma modeli geliştirmek isteyen üniversite, eğitim programları kapsamındaki öğrencilerine mevcut olan en gelişmiş yapay zeka sistemlerine erişim imkanı vadediyor.” açıklamasında bulunmuştu. 

Öğrencilere geniş olanaklar tanıyan bu üniversite eğitime kabul ettiği tüm öğrencilerine yüzde 100 burs vermekle birlikte, aylık harçlık, barınma olanakları ve sağlık sigortası gibi birçok imkan tanıyor. Oldukça cazip tekliflerle öğrencilerin karşısına çıkan bu okula girmenin o kadar kolay olmadığının altını çizmekte de fayda var. Eğitimi ve imkanlarıyla tüm zamanların en çok dikkat çeken üniversitesi olan Muhammed bin Zayed Yapay Zeka Üniversitesi 2020 senesinin Eylül ayında ilk derslerine başlayacak. 


Alzheimer, yapay zekâ ile 10 yıl önceden tespit edilebilecekAlzheimer, yapay zekâ ile 10 yıl önceden tespit edilebilecek
Ne zaman öleceğimizi yapay zekalar söyleyecekNe zaman öleceğimizi yapay zekalar söyleyecek

PAYLAŞ