Elon Musk'a Göre Yapay Zeka Büyük Bir Tehlike - Haberler - indir.com

Elon Musk'a Göre Yapay Zeka Büyük Bir Tehlike

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-19 17:00:11
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen National Governor's Association toplantısından hemen önce Elon Musk, günümüzdeki yapay zekanın medeniyet tarihi boyunca karşılaşılmış en tehlikeli ve büyük bir risk içeren konusu olduğunu dile getirdi ve bununla alakalı açıklamalarda bulundu. Teknoloji alanında gelişimin takibi ve hızlı ve kararlı müdahelenin önemini dile getiren Musk, açıklamasına şöyle devam etti. 'Yapay zeka alanında yapılan en son çalışmalara, en yeni teknolojilere erişebiliyorum ve insanların bu konuda endişelenmesi gerektiğini düşünüyorum' dedi.

Genel anlamda yapay zekanın insanlığa karşı olan tehlikenin bahsi geçen konuşmada uzun zamandır birçok platformda yapmış olduğu konuşmalarda bu konuya değindiğini ifade etti. Elon Musk, bu konuda hükümetinde gerekli müdaheleyi etmesi gerektiğini ifade ederken, 'Yapay zeka alanında proaktif olarak yapılabilecek en iyi şey çok geç olmadan gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamak çünkü yapay zekaya 'tepki' göstermeye başladığımız zamanlarda her şey için çok geç olmuş olabilir.' Dedi.

Özellikle hükümetin bu konuya değinmesini söylemesinin sebebinde ise daha çok teknoloji pazarında liderlik ve öncülük hedefleri için oldukça riskli hareketlerin yapıldığını ve yatırımcıların ise bu konuda şirketlere baskı uyguladığını ifade etti. Tüm şirketlere eşit davranılması gerektiğini ve aksi halde haksız bir rekabet içerisine girilecek olmasını söyledi. Özellikle ağ üzerinde yaşayan yapay zekanın sahte haberler yapmak, email taklitleri gerçekleştirek ve manipüle içerikler oluşturarak bir savaş çıkartabileceğini dile getiriyor.

Yapay zeka ile bir şekilde başa etmeliyiz diyen Elon Musk, bu alandaki çekincelerin oldukça ciddi olduğunu belirtmek için çalışmalarına devam edeceğini ifade ediyor.





PAYLAŞ