Google arama sonuçlarında videoların belirli bölümlerini de bulabileceksiniz - Haberler - indir.com

Google arama sonuçlarında videoların belirli bölümlerini de bulabileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-18 21:34:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın arama motoru devi Google güncellemelerle kullanıcılarına daha üstün bir uygulama deneyimi yaşatıyor. Arama motoruyla birçok özelliği entegre etmesiyle algoritmasında da değişikliler yapan Google’da artık bir arama yaptığınızda arama sonuçlarının bir kısmında da ilgili videolar yer alıyor. Ancak bu durum zaman zaman kullanıcıların içeriği başlıktan alakasız videolar izlemeye de mecbur bırakabiliyor.

Bu durumun önüne geçmek için bir adım atan Google, yeni bir algoritma değişikliğiyle kullanıcıların YouTube içerisindeki arama motorunda sonuç olarak çıkan videoların bir kısmını izlemesini sağlayacak bir özellik sunacak. Bu özellik örneğin herhangi bir programda sorun yaşadığınız da ya da bir konu hakkında bilgi almak istediğinde arattığı “Nasıl” temalı videoları tıklamadan önce izleyebilecek ve size yardımcı olan videoyu seçebilmelerini sağlayacak.

Google News algoritma değişikliği ile orijinal kaynakları öne çıkartacakGoogle News algoritma değişikliği ile orijinal kaynakları öne çıkartacak

Google videoları ön izlemeyle açacak!

Google'ın arama sonuçları ne kadar kişisel?

Google’ın kullanıcılarına sunduğu bu yeni özellikle birlikte, YouTube’daki içerik üreticilerinin de videolarına bir sınır belirlemesi gerekiyor. Kullanıcılara artık ön izleme seçeneğiyle sunulacak videolarda özellikle anlatım konularında video çeken içerik üreticilerinin dikkat etmesi gereken en önemli nokta, bu sınırı kullanıcının sorularını cevaplayacağına emin olduğu bir sınırda kesmek. YouTube içerisinde bir konu hakkında yüzlerce video bulmanın mümkün olduğunu düşünürsek, bu yeni özellik kullanıcıyı alakalı içeriklerle buluşturması diğer içeriklerinde elenmesini sağlayacak. Bu açıdan baktığımızda Google’ın geliştirmekte olduğu bu özelliğin ilerleyen zamanlarda video kirliliğinin de önüne geçecek bir fayda sağlayabileceğini söylemek yanlış olmaz.

Google’ın arama motoru için geliştirdiği “Zaman noktası” desteği ilk olarak İngilizce aramalar için geçeri olarak kullanıma sunulacak. Ancak ilerleyen zamanlarda bu yeni özelliğin genişleyerek farklı dil desteklerine kavuşması da bekleniyor. Bunun yanı sıra videolarda “Zaman noktası” ile birlikte video ön izlemesinde yapılandırılan verilere de yer verilmesi beklentiler arasında. CBS Sports ve NDTV desteğiyle yapılacak olan bu yenilik sayesinde üreticiler videolarını istedikleri noktaya kadar hızlı erişime açabilecekler.


İlgili uygulamalar
Eski Google çalışanı: Yapay zekalı silahlar savaş başlatabilirEski Google çalışanı: Yapay zekalı silahlar savaş başlatabilir
Google Kormo nedir?Google Kormo nedir?

PAYLAŞ