Google Kormo nedir? - Haberler - indir.com

Google Kormo nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-17 18:04:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google tarafından Hindistan’da da piyasaya sürülen Google Kormo nedir, ne işe yarar*

Google, iş listeleme servisi olarak tanıtımını yaptığı Google Kormo servisini, Hindistan gibi nüfusun yüksek olduğu bir ülkede daha kullanıma sundu. Daha önce Bangladeş ve Endonezya ile başlayan bu servis kullanımını daha da geniş bir alana yaymak isteyen Google, Hindistan adımı ile birlikte servisin kullanıcı sayısının da artacağının sinyallerini verdi.

Google Kormo ne işe yarıyor?

Giriş seviyesi olarak tanımlanan işlerin listelendiği Google Kormo uygulaması, kişilerin iş bulabildiği bir alan olarak dikkat çekiyor. Şu anda test aşamalarında olan uygulama, Hindistan pazarı ile birlikte ciddi bir sınav verecek.

2018 yılında ilk adımları atılan uygulama, ilgili yıl içerisinde 50 bini aşkın kişinin iş verenlerle buluşmasını sağlamıştı. Elde edilen başarılar sonrasında Hindistan ile rakamlarını daha da arttırmak isteyen Google Cuma günü itibari ile bu süreci başlattı.

Uygulamanın işleyişi nasıl?

Bengal dilinde iş anlamına gelen Kormo kelimesinden yola çıkılarak hazırlanan uygulamada, iş veren ve iş arayan kişileri buluşturuyor. Dijital olarak CV oluşturma gibi pek çok özel aracı ile kolaylık sağlayan uygulamada,  eğitim videoları, iş dünyası ile ilgili içerikler yer alıyor. Üstelik eğitimlere katılan kişiler yeteneklerini geliştirerek CV’lerine bu gelişmeleri de ekleyebiliyor. Özellikle bu eğitim alanları ile dikkat çekerek, iş bulma konusunda yeni bir bakış açısı getiren uygulamanın bu alanda fark yaratması bekleniyor.

Google Play Store'da Bağış İmkanı Başlıyor





PAYLAŞ