Facebook kullanıcılarının sağlık bilgilerinin toplanmasının önüne geçmeye çalışıyor - Haberler - indir.com

Facebook kullanıcılarının sağlık bilgilerinin toplanmasının önüne geçmeye çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-22 18:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Facebook üçüncü taraf uygulamaların kendisiyle paylaşılan hassas kullanıcı verilerini toplamasının önüne geçmek için yeni bir adım attı.

Son birkaç yıldır kişisel veri ihlalleriyle gündemden düşmeyen Facebook yine bir veri ihlaliyle gündeme geldi. Kendi uygulamaları üzerinden kullanıcı bilgilerini topladığı bilinen şirket bu kez üçüncü taraf uygulamaların kurbanı oldu. Şirket kişilerin hassas sağlık bilgilerinin paylaşılmasına yönelik bir habere konu oldu.

Facebook, koronavirüs aşısı hakkında üretilen komplo teorilerine aman vermeyecekFacebook, koronavirüs aşısı hakkında üretilen komplo teorilerine aman vermeyecek

New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından yayımlanan bir haber bazı web sitelerinin ve üçüncü taraf uygulamaların Facebook’la kullanıcıların kişisel sağlık bilgilerini paylaştığını ortaya çıkaran bir rapor yayımladı. Paylaşılan bilgiler arasında hastalık teşhisleri, doğurganlık bilgileri ve tansiyon ölçümleri gibi oldukça kişisel veriler yer alıyor. Yayımlanan rapora göre Facebook, kullanıcıların izni olmadan toplanan bu verileri üçüncü taraf uygulamalardan alarak kullanıyor ve bu bilgilerden kâr amaçlı fayda sağlamaya devam ediyordu. Raporun yayınlanmasının ardından eleştiri yağmuruna tutulan şirket bu durumun önüne geçmek için bir adım attı.

Facebook izinsiz veri akışının önüne geçebilecek mi?

Facebook ilk etapta, izinsiz veri paylaşımında bulunan üçüncü taraf uygulamalara 'yapmayın' uyarısında bulunmakla yetindi ancak şirketin yaptığı bu uyarı kullanıcılar tarafından uyarı yeterli görülmedi. Facebook diğer uygulama ve web sitelerine izinsiz veri paylaşımı yapmamaları gerektiğini söylese bu konuda herhangi bir yaptırım uygulamadığı için ve bu verileri kullanmaya devam ederek kazanç sağladığı için kısa sürede eleştirilerin hedefi haline geldi.

Google ve Facebook'tan artık Avusturalya'daki haber sitelerine ödeme yapmak zorunda

Eleştirilerin yoğunlaşmasının ardından bu konuda bir adım atmaya karar veren sosyal medya devi, bu tür hassas kullanıcı verilerinin Facebook sistemine girmesinin engellenmesi için bir tür filtreleme sistemi üzerinde çalışmaya başladı. Şirket bu sayede hassas veri akışını durdurmayı hedefliyor. Ancak uzmanlar bu adım da yeterli olmadığını ve Facebook’un bu tür veri akışının önüne geçmek için daha ciddi bir adım atması gerektiğini düşünüyor.

 


Facebook Messenger istenmeyen mesajlar için yeni bir özellik yayımladıFacebook Messenger istenmeyen mesajlar için yeni bir özellik yayımladı
Facebook'un akıllı saati 2022'de gelebilirFacebook'un akıllı saati 2022'de gelebilir

PAYLAŞ