Facebook, koronavirüs aşısı hakkında üretilen komplo teorilerine aman vermeyecek - Haberler - indir.com

Facebook, koronavirüs aşısı hakkında üretilen komplo teorilerine aman vermeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-12 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, kroonavirüs aşılarının otizm hastalığını tetiklediğini iddia eden paylaşımları tamamen kaldıracağını dile getirdi. Sosyal medyalar arasında dev bir isim olan Facebook, benzer bir kararı aşıların içinde mikroçip olduğunu dile getiren paylaşımlar ile ilgili almıştı. 

Ülkemizde de bir süredir uygulanmakta olan koronavirüs aşıları ile ilgili olarak akıl almaz iddialar ortaya çıkmaya başladı. Yalan yanlış bilgilerin sosyal medya ortamına taşınma tehlikesine karşı da bizzat platformlar kendi önlemlerini almaya başladı. Bugün Facebook üzerinden yapılan duyuruda koronavirüs aşısının otizme sebep olacağını dile getiren paylaşımları da platformda kaldıracağını dile getirdi. 

Tim Cook Facebook'un kişisel veri gizliliği hakkındaki tutumunu eleştirdiTim Cook Facebook'un kişisel veri gizliliği hakkındaki tutumunu eleştirdi

Facebook, koronavirüs aşısı hakkında yalan yanlış bilgilerin önüne geçiyor

Facebook platformunun, yanlış bilgi içerikli paylaşımlarla ilgili genel olarak hazırladığı bir politika vardır. Bu politika üzerinde küçük bir değişiklik yaptıklarını dile getiren Facebook yetkilileri, koronavirüs aşıları ile ilgili olan yalan haberleri de hem Instagram hem de Facebook'tan tamamen kaldırıyor. 

Facebook tarafından hazırlanan bu yeni politikaya göre, şu tarzdaki paylaşımlar platformdan kaldırılacak:

  • Koronavirüsün insan yapımı olduğunu söyleyen paylaşımlar.
  • Aşıların hastalığı önlemede etkili olmadığını iddia eden paylaşımlar.
  • Hastalığa yakalanmanın, aşıyı yaptırmaktan daha güvenli olduğunu söyleyen paylaşımlar.
  • Aşıların tehlikeli, toksik ve otizme neden olduğunu söyleyen paylaşımlar.

Sosyal medya dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, yukarıda yer alan dört madden oluşan paylaşım türlerini bugünden sonra platformdan tamamen silecek. Aynı zamanda şirket tarafından yapılan duyuruda; paylaşımların silinmesine rağmen yeniden paylaşılması halinde, paylaşımı yapan kişileri/kaynakları platformlardan çıkaracağını dile getirdi. 

Facebook, hangi bilgilerin yanlış olduğunu ve hangi bilgilerin ise doğru olduğunu belirlerken, güvenli halk sağlığı uzmanlar tarafından verilen bilgiler ışığında ilerleme kat edecek. Facebook bünyesinde yer alan yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, ağırlıklı olarak aşıların güvenliği, etkisi, içerikleri veya yan etkileri ile ilgili olarak yanlış iddialar içeren paylaşımlar tamamen platformlardan kaldırılacak. 


Google ve Facebook , yeni bir dava ile gündeme geldiGoogle ve Facebook , yeni bir dava ile gündeme geldi
Facebook, iOS uygulamalarındaki Pop-up mesajlarının hedefli reklamların faydalarını tanıtacağını söylüyor!Facebook, iOS uygulamalarındaki Pop-up mesajlarının hedefli reklamların faydalarını tanıtacağını söylüyor!
Facebook seçimleri manipüle etmeye çalışan hesaplarla savaşına devam ediyorFacebook seçimleri manipüle etmeye çalışan hesaplarla savaşına devam ediyor

PAYLAŞ