Facebook Messenger istenmeyen mesajlar için yeni bir özellik yayımladı - Haberler - indir.com

Facebook Messenger istenmeyen mesajlar için yeni bir özellik yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-12 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Facebook Messenger, istenmeyenler mesaj kontrolü ile kullanıcılarının güvende olması adına çeşitli çalışmalar yapıyor. 

Sosyal medya devi Facebook, geçtiğimiz yıl içerisinde yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek amacıyla mesaj iletme sınırlamaları da dahil olmak üzere birkaç gizlilik ve güvenlik özelliğini sunmasının ardından Messenger için güvenlik önlemlerini artırmaya hızla devam ediyor. Şirket bundan sonra Face ID veya Touch ID kullanarak Messenger uygulamasının kilidini açmak için tasarlanmış bir Uygulama Kilidi özelliği de sunmuştu. Şimdi ise Facebook Messenger istenmeyen mesajları kontrol etmek için kullanıcılara çok daha fazlasını sunuyor. 

Facebook Messenger ve Instagram birleştiFacebook Messenger ve Instagram birleşti

Facebook, Messenger’da kullanıcıların daha güvenli bir ortamda yer alması adına yeni özellikler sunduğunu açıkladı. Bunların başında ise mesaj isteklerini ele alma şeklinizi destekleyecek bir yenilik de yer alıyor. Şirket istenmeyen bir mesajın kimden geldiğini belirlemek için ek olarak beraber yeni bir yol ve mesajları toplu olarak silmek adına yeni bir seçenek daha ekledi. Buna ek olarak ise kötüye kullanım veya taciz bildirmenize imkan tanıtan yeni bir yöntem üzerinde de test aşaması devam ediyor. Messenger, daha önce bildirildiği üzere mesajlara geri bildirim gönderme yönteminde de iyileştirmeler hızla devam ediyor. 

Elde edilen bir diğer bilgilere göre Facebook, gizlilik ayarları menüsünde engelleyen hesapları daha şeffaf görüntüleme seçeneğini de sağlamış durumdadır. Bu hesabı engelleme seçeneği ise mesaj isteklerinde ve güvenlik bildirimlerinde ise zaten daha belirgin şekildedir. Küçük yaşta kullanıcıların güvenliğini sağlamak amacıyla ise 18 yaşın altında olan kullanıcılara yüksek miktarda mesaj veya arkadaşlık isteği gönderen kullanıcıları tanımlamak için yeni bir yetenek üzerinde çalışılıyor. Bu önlemlerin Messenger'daki kötüye kullanımı ya da zararlı içeriği önlemeyi amaçladığı belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Facebook Messenger yeni bir logo ve yeni bir tasarıma kavuştuFacebook Messenger yeni bir logo ve yeni bir tasarıma kavuştu
Instagram ve Messenger uygulamaları birleşiyorInstagram ve Messenger uygulamaları birleşiyor
Instagram Messenger için Instagram Messenger için "Vanish Mod" özelliği yayımlandı

PAYLAŞ