Eski bilgisayarlar PrimeOS ile canlanıyor - Haberler - indir.com

Eski bilgisayarlar PrimeOS ile canlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-06 09:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Özellikle sistem özellikleri eski olan bilgisayarlar için çeşitli Linux versiyonlar tercih edilirken bu sistemlere bir yenisi daha eklendi: PrimeOS

Android işletim sistemlerinin bilgisayara yönelik hazırlanan versiyonları son dönemlerde giderek daha da popüler hale gelmeye başladı. Farklı geliştiriciler tarafından hazırlanarak piyasaya sunulan bu özel versiyonlar arasında bir yenisi daha eklenirken PrimeOS yeni özellikleri ile kısa süre içerisinde dikkat çekti.

Google Chrome OS X'e Emoji Desteği Geliyor!Google Chrome OS X'e Emoji Desteği Geliyor!

PrimeOS 3 neler sunuyor?

Android işletim sistemi üzerine kurulan PrimeOS, bilgisayarlarda kullanılabilir şekilde hazırlanmış durumda. RemixOS ve Bluestacks gibi emülatörlerle benzer bir yapıda olmasına rağmen başlı başına bir işletim sistemi olarak hazırlanan PrimeOS, bu nedenle diğer emülatörlere göre çok daha iyi bir işletim sistemi deneyimi sunuyor.

Bilgisayarlarda kullanılacak şekilde hazırlandığından dolayı daha iyi optimize edilen Android sistemi, geçtiğimiz hafta içerisinde xda-developers adlı sitede duyurularak dikkat çekmişti.

PrimeOS kullanıcı ara yüzü

PrimeOS'ın ilk olarak dikkat çeken özelliği sade bir ara yüzle gelmesi. Başlangıç menüsünden görev çubuğuna kadar pek çok temel Windows özelliklerini de barındıran PrimeOS, böylece kullanıcıların kolay bir şekilde yeni sisteme geçmesini de sağlıyor. Çoklu pencere yönetimi ya da yeniden boyutlandırılması gibi işlemlerde de son derece başarılı bir performans sergileyen PrimeOS, bilgisayar kullanımında alışkanlık haline gelen kısa yolları da destekliyor. Böylece Alt+Tab+F4 gibi kısa yollar da kolayca uygulanabiliyor.

Google, Chrome OS ve Android'i Birleştiriyor!

PrimeOS donanım optimizasyonu

PrimeOS'ın donanım optimizasyonuna bakıldığında ise herhangi bir sorunun görülmemesi. Ekran kartının iyi seviyede olması oyunların oynanmasında da akıcılık sağlıyor. OTA desteği de bulunan PrimeOS, böylece güncellemeleri de destekleyecek. Şu anda test aşamasında olan işletim sistemi, kullanıcılara da sunulmuş durumda. Özellikle önümüzdeki dönemlerde sistemin çok daha popüler hale gelmesi bekleniyor.

Chrome OS'a en güçlü alternatif: CloudReady


Google, Chrome OS ve Android'i Birleştiriyor!Google, Chrome OS ve Android'i Birleştiriyor!
Acer'dan dünyanın ilk Chrome OS Tableti: Chromebook Tab 10Acer'dan dünyanın ilk Chrome OS Tableti: Chromebook Tab 10

PAYLAŞ