Google, Chrome OS ve Android'i Birleştiriyor! - Haberler - indir.com

Google, Chrome OS ve Android'i Birleştiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-10-30 13:00:21
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Google'ın 2017 yılını hedef göstererek tüm işletim sistemlerini tek bir çatı altında toplamak adına yaptığı çalışmalar yeni gelişmelerle devam ediyor. Teknoloji devi şimdi de Linux tabanlı dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği işletim sistemi Chrome OS'un varlığına son veriyor. 

İlk olarak 7 Temmuz 2009 tarihinde duyurulan ve 15 Haziran 2011 tarihinde de piyasaya sunulan Chrome OS, Chrome tarayıcısını temel alan bir anlayışla geliştirilmiş, çevrimiçi olarak çalışan uygulamalarla donatılan üst seviye donanım özelliklerine rağmen uygun fiyatlarla satılıyordu.

Ancak son dönemde kullanım oranıyla zirveye yerleşen Android'in pazarda daha büyük bir alan kaplaması karşısında Chrome OS'un varlığı da giderek yok olmaya yüz tutmuştu. Bununla birlikte Google da iki başlı sistemi ortadan kaldırarak tek bir sistem ile yoluna devam etmek istiyordu.

Yapılan açıklamalara göre Google 2017 projesi kapsamında mobil cihazlardan alışık olduğumuz işletim sisteminin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda kullanımını sağlamak için Chrome OS ve Android sistemlerini birleştirme kararı aldı.

Konuyla ilgi Google henüz resmi bir açıklama yapmasa da söz konusu yeni sistemin gelecek yıl düzenlenecek Google I/O etkinliğinde tanıtılması, ardından da 2017 yılında tamamen hazır hale gelmesi bekleniyor.





PAYLAŞ