Acer'dan dünyanın ilk Chrome OS Tableti: Chromebook Tab 10 - Haberler - indir.com

Acer'dan dünyanın ilk Chrome OS Tableti: Chromebook Tab 10

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-28 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bilgisayar üretici markalarından birisi olan Acer'ın eğitime yönelik ilk Chrome OS tablet modeli olan Acer Chromebook Tab 10 tanıtıldı. Eğitim sektöründe yer alan kullanıcılara yönelik geliştirilen yeni Acer Chromebook Tab 10, Chrome OS işletim sistemi ile hız, sadelik ve güveni tabletinde sunacak. Birçok öğrencinin daha fazla eğitim almasını sağlayan Chrome Tab 10 modeli uygulama desteği ve donanım gelişmelerini bir arada sunacak. Acer Kurumsal ve Ayrılabilir Dizüstü Bilgisayarlar, BT Ürünleri Genel Müdürü James Lin, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Yeni Acer Chromebook Tab 10, öğrencilerin etrafındaki dünyayı anlamak için yeni yollar keşfetmesine destek veriyor.'

Öğrencilere yönelik olan bu yeni tablet modelinin detaylarına bakacak olursak cihazda 9.7 inçlik QXGA IPS bir ekran yer alıyor. 2048 x 1536 çözünürlüğe sahip olan bu ekranda öğrenciler tüm işledikleri konuları net bir şekilde görebilecekler. Taşınabilir ve ince bir tasarım yapısına sahip olan cihaz öğrenci kitlesine hitap edeceği için taşınabilir bir yapıda üretilmiş durumda. Ön yüzeyde 2 MP HD kamera yer alan cihazda çift hoparlör ve 5 megapiksel arka kamera bulunuyor.

Yeni Acer Chromebook Tab 10 ayrıca Wacom EMR stylus kalemi ile geliyor ve öğrencilerin çalışması daha işlevsel geçebiliyor. Donanım tarafına baktığımızda ise çift çekirdekli Cortex A72 ve dört çekirdekli Cortex A53 işlemcileri yer alıyor. 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolamanın modelde yer aldığını hatırlatalım.

Cihaz hakkında bazı notlar;

  • Eğitime yönelik tasarlanan ve öğrencilerle öğretmenler arasında iş birliğini destekleyen ilk Chrome OS tablet.
  • Chrome Education lisansıyla kolayca yönetilen ürün, öğrencilere güvenli ve kolay bir kullanım sunuyor.
  • 9,7 inç dokunmatik IPS ekranda QXGA 2048 x 1536 çözünürlük.
  • Doğal yazı ve çizim için, özel yuvasında güvenle saklanabilen Wacom® EMR stylus kalem.
  • Etkileyici eğitim deneyimleri sunmak için Google Expeditions AR desteği verilmesi planlanıyor.




PAYLAŞ