Chrome OS olarak adlandırılan Google’ın yeni işletim sistemini Chromebook olmadan denemek isterseniz bu konuda güçlü bir alternatifiniz var. CloudReady olarak adlandırılan ve özel bir firma tarafından geliştirilen yeni işletim sistemi Chrome OS’a iyi bir alternatif olabilir. Ayrıca, Chromium OS’nin üstünde yerleşik olmasına rağmen temel platformundan çok daha fazla özellikler sunan CloudReady pek çok işinizi de kolay bir şekilde yapmanıza imkan sağlıyor.

Chrome OS’ta Windows uygulamaları nasıl çalıştırılır?

CloudReady özellikleri neler?

Neverware CloudReady, Google’ın Chrome OS gibi açık kaynaklı mimarisi olan Chromium OS işletim sistemini temel alıyor. Bu da hız, sadelik ve güvenlik konusunda iyi bir işletim sistemi sunmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra CloudReady’nin öne çıkan bazı özellikleri ise şöyle;

Az donanım gereksinimi

NeverReady, en son teknoloji ürünü olmayan donanımlarda da çalışan son teknoloji bir işletim sistemi sunabilmek amacıyla CloudReady’i özel olarak dizayn etmiş durumda. Birkaç yıl önce tasarlanan ve satılanlar dahil olmak üzere çok sayıda farklı ve düşük donanım ile CloudReady çalışabilir. Bu da eski makinenizi kullanılabilir hale getirmek için yükseltme yapmanıza gerek kalmayacağı gibi gereksinimler az olduğu için düşük özelliklerdeki cihazlarınızdan daha yüksek bir performans almanızı da sağlayabilir.

Otomatik güncellemeler

CloudReady, Chrome OS gibi otomatik güncellemeleri destekler. Böylece her zaman hata düzeltmelerini ve yamaları otomatik olarak alabilirsiniz. Chromium OS için böyle bir otomatik sistem bulunmadığı gibi sistemde kullanıcıların daha fazla emek harcaması gerekir. planlamalar dahilinde otomatik güncellemeler her altı haftada bir sunulur.

Güvenlik şartları

CloudReady, Chrome OS gibi benzer güvenlik özellikleri üzerine kuruludur. Gelişmiş ancak güvenli bir kullanıcı deneyimini desteklemek için kullanıcı verilerinde şifreleme yöntemini kullanır. Dışarıdan kontrolü ele alabilecek zararlı yazılımlara karşı da yine güvenli bir koruma alanı sunar.

Kurumsal özellikler

CloudReady sadece kişisel bir işletim sistemi değil; bulut tabanlı yönetim ve toplu dağıtım seçenekleri gibi kurumsal düzeyde özelliklere sahiptir. Ayrıca, Chrome ve Google Yönetici konsolları ile de uyumludur. Özellikle Google program ve uygulamalarını kullanan kişiler için herhangi bir zorluk yaşanmadan CloudReady kullanılabilir.

Chrome OS, Play Store Dışı Uygulamalara Destek Vermeye Başlayacak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir