Dört büyük isim, MWC 2021 etkinliğine katılmama kararı aldı - Haberler - indir.com

Dört büyük isim, MWC 2021 etkinliğine katılmama kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-12 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Nokia, Ericsson, Sony ve Oracle gibi dev şirketler, Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2021 etkinliğine katılmama kararı aldı. Salgın sebebiyle ziyaretçileri ve kendilerini de riske sokmak istetemeyen dört büyük şirket, bu konu hakkında örnek bir davranış sergiledi. 

Mobil iletişim dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan MWC Barvelona bu yıl da geleceği konusunda endişe uyandırdı. Geçtiğimiz sene pandemi sebebiyle iptal edilen etkinlik yine benzer şekilde problemlerle karşı karşıya geldi. Üst üste dört firmanın da çekilme kararından sonra fiziksel buluşmaların ertelenip ertelenmeyeceği ihtimalleri değerlendirildi. 

Sony CEO'su PlayStation 5 hakkında açıklama yaptıSony CEO'su PlayStation 5 hakkında açıklama yaptı

COVID-19 nedeniyle şirketler MWC 2021etkinliğinden çekiliyor

Söz konusu bu etkinliğe fiziksel olarak katılmama kararı alan ilk şirket ünlü telekom ekipmanı üreticisi olan Ericsson oldu. Bunun hemen ardından ise Nokia'dan da buna benzer bir karar geldi. Nokia yaptığı açıklamada şu sözleri paylaştı: “Dikkatli bir değerlendirmeden sonra Nokia Mobile olarak World Congress Barcelona 2021 etkinliğinde fiziksel olarak bulunmamaya karar verdik. Çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve ortaklarımızın sağlığı bizim için büyük önem taşıyor. Etkinliğin uluslararası niteliği göz önüne alındığında ve küresel aşı uygulamasının hala erken aşamalarında olması nedeniyle; bunun yerine yalnızca sanal etkinliğe katılma kararı aldık.”

Nokia’nın MWC 2021 organizasyonuna karşı alınan kararı Sony ve Oracle tarafından da benimsendi. Akıllı cihaz üreticilerinden Nokia ile aynı gerekçeyle etkinlikte fiziksel olarak yer almayacakları açıklandı. Her iki firmada herhangi birinin sağlığı tehlikeye atmak istemedikleri aktarıldı. Şubat ayının sonunda GSMA, önceki yıllara göre daha küçük bir Mobil Dünya Kongresi etkinliği gerçekleştirmişti. Şangay’da gerçekleşen etkinliğe yaklaşık olarak 17 bin katılımcı misafir olmuştu. Ancak Barcelona'daki geçmiş MWC etkinliklerine her sene ortalama 100 bin ziyaretçi katılım gösteriyordu. Etkinlik tamamıyla iptal edilmese dahi kişi sayısında mutlaka ki kısıtlama getirileceği düşünüldü. 

Haziran ayı son günlerine doğru gerçekleşecek olan MWC 2021 etkinliğine şu an için oldukça vakit var. İlerleyen dönemlerde daha fazla şirketin fiziksel katılım göstermeyeceği haberinin gündem de yer alması bekleniyor. En azından GSMA’dan güven verici birtakım sağlık önlemleri alınana kadar durum bu şekilde devam edecek gibi gözüküyor. Şu an için elde edilen bilgiler bunlarla ksııtlıdır. 


Sony Xperia 10 III, Geekbench'te görüntülendiSony Xperia 10 III, Geekbench'te görüntülendi
DualSense şikayetlerinden dolayı Sony'e dava açıldıDualSense şikayetlerinden dolayı Sony'e dava açıldı
Sony, yeni State of Play etkinliğini duyurduSony, yeni State of Play etkinliğini duyurdu

PAYLAŞ