Sony CEO'su PlayStation 5 hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Sony CEO'su PlayStation 5 hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-05 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony'nin bulunamayan yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5'in stokları ile ilgili olarak Sony CEO'su Hiroki Totoki'den açıklama geldi: "PS5'in üretimini arttırmak istiyoruz ancak bu bizim için zor."

Sony tarafından üretilen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 geçtiğimiz aylar içerisinde çıkışını gerçekleştirmiş olduğu ancak maalesef ki siparişe açıldığı günden bu yana stok sorunları yaşanıyor. Bu sebeple de ürüne belli başlı kişiler sahip olabiliyor. Geçtiğimiz günler içerisinde de Sony CFO'su Hiroki Totoki, durum ile ilgili bir açıklamada bulundu. Geçtiğimiz günler içerisinde PlayStation 5'in 2020 yılı içerisinde 4.5 milyon adet sattığı açıklandı. Bu sayede esasında Sony'nin 2020 yılı için ayırmış olduğu stokla da aynı olarak değerlendiriliyor. Çünkü 2020 yılı içerisinde PlayStation 5'ler satıldı ve herhangi bir şey kalmadı. 2021 yılının ilk aylarında da stok açısından sıkıntı yaşanacağı söylendi. 

Sony Xperia 1 III hakkında yeni bilgilerSony Xperia 1 III hakkında yeni bilgiler

Geçtiğimiz günlerde de Sony CFO'su Hiroki Totoki bu stok hakkında konuştu. Totoki, "PS5 üretimini arttırmak istiyoruz ancak yarı iletkenler ve diğer bileşenlerin yetersizliği nedeniyle bu bizim için zor bir durum." dedi. Şu şekilde devam etti: "Müşterilerimizden gelen yüksek talebi ne yazık ki tam olarak karşılayamadık. PlayStation 5 bekleyen müşterilerimize PlayStation 5 gönderebilmek için elimizden geleni yapıyoruz." Totoki son olarak ise 2021 mali yılında oyuculara minimum 14.8 milyon adet PlayStation 5 daha sunmaya devam edeceğini dile getirdi. Geçtiğimiz aylar içerisinde yayınlanan bir diğer haberde de Sony'nin 2021 yılının sonuna kadar toplamda 18 milyon adet konsol satışı yapmauo hedeflediği aktarılmıştı. 

 


Sony Xperia Compact, tekrar akıllı telefonlarda yer alacakSony Xperia Compact, tekrar akıllı telefonlarda yer alacak
Sony PlaysStation 5 satışlarıyla Microsoft'u ikiye katladıSony PlaysStation 5 satışlarıyla Microsoft'u ikiye katladı
Yeni Sony Alpha 1 duyurulduYeni Sony Alpha 1 duyuruldu

PAYLAŞ