DualSense şikayetlerinden dolayı Sony'e dava açıldı - Haberler - indir.com

DualSense şikayetlerinden dolayı Sony'e dava açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-16 20:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz haftalar içerisinde aktarıldığı üzere PlayStation 5'in kontrolcüsü DualSense'e gelen şikayetlerin ardından CSK&D adlı hukuk bürosu Sony'e dava açtı. 

Başarılı üretici Sony'nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 geçtiğimiz aylar içerisinde çıkışını gerçekleştirdi. Şu ana kadar en çok "yeni teknoloji" hissettiren şey şüphesiz olarak konsolun kontrolcüsü DualSense olmuştu. Fakat son bir hafta içerisinde gelişen olaylar her geçen gün daha da ilginç bir hal almaya başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde bazı PlayStation 5 kullanıcıları DualSense'in analog tuşlarının çeşitli sorunlar yaşattığına dair çeşitli şikayetler iletilmeye başlandı. Sorunun genel olarak yaşanan bir sorun olmadığı fakat ciddi sayıda şikayet geldiği de dile getirildi. 

Sony, PS5 DualSense'de X-O karmaşasını ortadan kaldırıyorSony, PS5 DualSense'de X-O karmaşasını ortadan kaldırıyor

Her ne kadar kontrolcüler garanti dahil olsa da Sont'nin bu süreç içerisinde biraz daha yavaş ilerlediği söylendi. Yaşanan bu olayın ardından ise Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith LLP adlı bir hukuk bürosu dava açmak için araştırmalara başladı ve oyuncuların şikayetlerini iletmesi gerektiğini dile getirdi. Geçtiğimiz saatler içerisinde de söz edilen bu hukuk bürosunun davayı açtığı da açıklandı. Açılan bu davada PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense "kusurlu" olarak tanımlanıyor ve aynı zamanda Sony'nin konsol çıkmadan önce yapmış olduğu testlerde de kontrolcüdeki sorunu bildiği de dile getirildi. Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith LLP, jürili bir yargılama yapılmasını ve bu davada sonucuna göre de tazminat talep etti. Aynı hukuk bürosu daha önce Nintendo'nun kontrolcüsü için de bu tarz bir dava açmıştı. 


PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense Türkiye’de ön siparişe çıktıPlayStation 5 kontrolcüsü DualSense Türkiye’de ön siparişe çıktı
PS5 DualSense'te yeni bir sorun ortaya çıktıPS5 DualSense'te yeni bir sorun ortaya çıktı

PAYLAŞ