BluTv Türkiye'deki pazar payıyla Netflix'i geride bıraktı - Haberler - indir.com

BluTv Türkiye'deki pazar payıyla Netflix'i geride bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-26 15:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Türkiye’yi kapsayan üçüncü çeyrek raporuna göre BluTv büyük bir kullanıcı kitlesi yakalayarak Netflix’i geri de bırakmayı başardı.

Dijital platformların günden güne önem kazandığı çağımızda online idzi ve film platformları da kullanıcılardan büyük bir ilgi görüyor. Daha özgün yapımlar izleme şansı bulduğumuz platformlar arasındaki rekabette günden güne artıyor. Dünya genelinde Netflix’le başlayan yeni video akış formatının ülkemizdeki temsilcisi BluTv olarak karşımıza çıkıyor. Dünya genelinde ise Amazon Prime, Apple Tv ve Disney Plus gibi alternatifler bulunuyor.

Rtük'ten Netflix ve Amazon Prime hakkında yeni açıklamaRtük'ten Netflix ve Amazon Prime hakkında yeni açıklama

Tüm video akış servislerinin verilerini bir araya getirerek, şirketlerin Pazar paylarına yönelik açıklamalar yapan JustWatch, 2020 yılının üçüncü çeyreğine ait verilerini açıkladı. JustWatch’ın yaptığı açıklamalar Türkiye’de kullanıcıların en çok hangi servisi tercih ettiklerini de gözler önüne serdi. Bu zamana kadar listenin birincisi sırasında yer alan Netflix büyük bir düşüş yaşadı.

Elbette Netflix, hala dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformlarının başında yer alıyor. Ancak JustWatch'ın açıkladığı verilere göre Netflix artık Türkiye'nin en popüler akış servisi değil. JustWatch BluTV’nin pazar payı, Netflix'in neredeyse iki katı olduğunu açıkladı.

BluTv Türkiye'nin en çok tercih edilen dizi ve film platformu oldu

Doğan Holding’in kurduğu BluTV platformunun ülkemizde belli bir popülaritesinin olduğu göz ardı edilemez bir gerçek. Ancak BluTv’nin Netflix'i ikiye katlaması gerçekten de büyük bir başarı. Ayrıca JustWatch’ın açıklamalarına göre ülkemizde son dönemlerde "Amazon Prime Video"nun da kullanıcı sayısını ciddi oranda arttırdı. Amazon Prime Video’nun ülkemizdeki pazar payı, yüzde 16’ya çıkmış durumda. Netflix ise üçüncü çeyrek raporuna göre Türkiye’de yüzde 24 pazar payına sahip.

Netflix 2020'nin ikinci çeyrek raporunu yayımladı

Platformların ücretleri arasında çok küçük bir fark bulunuyor. BluTV üyeliğine sahip olan ya da olmak isteyen kullanıcıların aylık ödemesi gereken tutar 22,90 TL. Netflix içinse bu tutar, 17,99 TL'den başlayarak seçilen üyelik tipine göre yükseliyor. Ancak şuan en uygun olan servis Amazon Prime Video olarak karşımıza çıkıyor. Amazon Prime Video abonesi olmak isteyen kullanıcıların 30 gün ücretsiz deneme süresinin ardından aylık sadece 7,90 TL ücret ödemeleri gerekiyor


Netflix'in Direct yayın özelliği test edilmeye başlandıNetflix'in Direct yayın özelliği test edilmeye başlandı
Netflix'in mobil uygulaması için otomatik kapatma özelliği yoldaNetflix'in mobil uygulaması için otomatik kapatma özelliği yolda

PAYLAŞ