Netflix'in mobil uygulaması için otomatik kapatma özelliği yolda - Haberler - indir.com

Netflix'in mobil uygulaması için otomatik kapatma özelliği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-23 18:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

En popüler dizi ve film izleme platformlarından birisi olan Netflix için yeni bir özelliğin daha geleceği belli oldu. Buna göre tersine mühendislik yöntemi ile ortaya çıkarılan yeni bir sızıntıya göre Netflix kullanıcıları, yakında dizi-film izledikleri esnasında bir zamanlayıcı belirleyebilecek. Belirlemiş oldukları zaman geldiğinde ise içerik, uygulama tarafından otomatik bir şekilde kapatılacak. Netflix’in henüz resmi olarak açıklamadığı bu yeni özellik, daha çok birşeyler izlerken uykuya dalan kullanıcılar için oldukça sevilen bir özellik olacak diyebiliriz.

Spotify uygulaması için benzer bir otomatik kapatma özelliğinin yer aldığını ve yakın zamanda ise Netflix platformuna gelecek olduğunu belirtelim. Otomatik kapatma özelliği ile Spotify’da o an dinlediğiniz bir müzik sizin seçmiş olduğunuz bir süre sonrasında otomatik olarak duraklatılacaktır. Bu sayede gece boyu müzik dinlediğinizde uyuya kalmış olsanız bile telefonunuzun şarjının tükenmesinin önüne geçmiş oluyorsunuz.

Netflix iOS kullanıcıları oynatma hızını ayarlayabileceklerNetflix iOS kullanıcıları oynatma hızını ayarlayabilecekler

Netflix’e otomatik kapatma özelliği geliyor

Netflix’e gelecek olan uyku zamanlayıcısı özelliği ile Spotify’da olduğu gibi uyuyacağınız süreye göre bir içerik izleme alışkanlığı sağlayabileceksiniz. Netflix’in bildiğiniz üzere “hala izliyor musun?” sorusunun sorulduğu bir sistem bulunuyor. Ancak bu kontrol Netflix tarafından rastgele gerçekleştiriliyor. Netflix’in kullanıma sunulması beklenen bu yeni özelliği ile uykuya dalma sorununuzda içeriğin devam etmesi probleminin önüne geçilmiş olacak. Ayrıca bir süre önce Netflix’in sadece arka planı sesi dinlemek isteyenler için sadece ses modu üzerinde de çalıştığı biliniyor. Bu yeni özelliklerin ne zaman sunulacağı ise henüz belli olmuş değil.


Rtük'ten Netflix ve Amazon Prime hakkında yeni açıklamaRtük'ten Netflix ve Amazon Prime hakkında yeni açıklama
Netflix'in Direct yayın özelliği test edilmeye başlandıNetflix'in Direct yayın özelliği test edilmeye başlandı

PAYLAŞ