Netflix'in Direct yayın özelliği test edilmeye başlandı - Haberler - indir.com

Netflix'in Direct yayın özelliği test edilmeye başlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-09 19:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler dizi ve film izleme platformu olan Netflix, yeniliklerine devam ediyor. Dijital medyanın önde gelen isimlerinden olan Netflix, Fransa’da geleneksel televizyon kanalı gibi yayın gerçekleştiren Diretct adlı yeni bir özelliği test etmeye başladı. Gerçek zamanlı olarak yayın gerçekleştirilecek olan Direct ile kullanıcılar izleyecek bişe bulamayan kullanıcıları hedefliyor. Netflix, yayın hayatına DVD servisi olarak başlamış ve zaman içerisinde dünyanın en büyük dijital yayıncısı olmayı başardı. Netflix’in bu seviyede büyümesi, televizyonculuk sektörünü de derinden etkiledi. Ancak görünene göre Netflix, platformunu güncellemeye ve yenilikler sunmaya devam ediyor. Şimdi ise geleneksel TV modu olarak söyleyebileceğimiz Direct adlı bir özellik Netflix’e geliyor.

Kullanıcı isteklerini önemseyen şirket Netflix, özelliklerini de bu yönlü geliştirmeye özen gösteriyor. Bu ayın başlarında Fransa’da yeni bir özelliğini de bu kapsamda test etmeye başladı. Gerçek zamanlı yayın yapılacak olan Direct bölümünde ne izleyeceğini bilemeyen kullanıcıların karar vermesini sağlayacak.

Netflix, ABD fiyatlarına zam yaptı, Türkiye'de de zam beklentisi oluştuNetflix, ABD fiyatlarına zam yaptı, Türkiye'de de zam beklentisi oluştu

Netflix’te Direct özelliği test edilmeye başlandı

Şuanlık sadece Fransa’da belli bir kullanıcı kitlesi ile test edilen Netflix Direct, önceden hazırlanmış Netflix içeriklerini gerçek zamanlı olarak sunacak. Kullanıcılar, menüde Direct sekmesine tıkladığı zaman popüler dizi, film ve belgesellerin önceden programlanmış hallerini görecekler. Direct’teki yayın kişiye özel olmayacak. Sürekli devam eden bir akış kullanıcıların karşısına gelecek. Bu noktada geri sarma seçeneği gibi detaylar olmayacak ve tıpkı canlı TV kanalında olduğu gibi gerçek zamanlı izlenebilecek.

Fransa’da 9 milyonluk bir abone kitlesine sahip olan Netflix’in en önemli pazarlarından birisi olarak gözüküyor. Televizyon izlemek hala birçok bölgede popüler olurken, kullanıcıların neyi izleyeceklerini zorunda kalmadan içerileri görüntüleme isteği de bulunuyor. Bu durum ise Netflix Direct ile çözülecek gibi duruyor.  


İlgili uygulamalar
Netflix iOS kullanıcıları oynatma hızını ayarlayabileceklerNetflix iOS kullanıcıları oynatma hızını ayarlayabilecekler
Rtük'ten Netflix ve Amazon Prime hakkında yeni açıklamaRtük'ten Netflix ve Amazon Prime hakkında yeni açıklama

PAYLAŞ