Rtük'ten Netflix ve Amazon Prime hakkında yeni açıklama - Haberler - indir.com

Rtük'ten Netflix ve Amazon Prime hakkında yeni açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-06 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

RTÜK Başkanı tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre Amazon Prime Video ve Netflix, yayın lisanslarını aldılar. Bu sayede Netflix’in Türkiye’den çekileceği yönündeki iddialarda son bulmuş oldu. Uzun bir süredir internet ortamında dönen “Netflix Türkiye’den çekilecek mi?” sorularının yanıtı nihayet, RTÜK’ün açıklaması ile beraber son buldu diyebiliriz. Lisans krizi yaşanan dijital platformlardan Netflix ve Amazon Prime Video’dan iyi haber geldi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile Netflix ile Amazon Prime abonelerini mutlu etti.

“İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar NETFLIX ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK'ten lisans aldı. Hayırlı olsun.” İfadeleri ile açıklama yapan RTÜK başkanı, bu sayede lisans krizinin de bittiğini duyurmuş oldu.

Netflix, ABD fiyatlarına zam yaptı, Türkiye'de de zam beklentisi oluştuNetflix, ABD fiyatlarına zam yaptı, Türkiye'de de zam beklentisi oluştu

Netflix ve Amazon Prime Video, Türkiye lisanslarını aldılar

Henüz bir süre önce yapılan açıklamada Netflix ile ilişkilerin iyi gittiğini belirten RTÜK Başkanı, “Netflix ile ilişkilerimiz iyi. Son dönemde bütün uyarılarımızı dikkate aldılar. Nihayetinde ticari bir kuruluş. Türkiye'den kar ederken, regülasyon kurumuyla kötü olmak istemezler.” İfadelerini kullanmıştı. Hem Netflix hem de Amazon Prime Video’nun RTÜK’ten yayın lisansı alması ile beraber platformların Türkiye’de hizmet vermeye devam edecekleri de kesinleşmiş oldu. Özellikle dijital platformların yayın sıkıntıları yaşadığı ülkelerde Netflix’in böyle bir karar alması büyük bir kullanıcı kitlesi bulunan Türkiye pazarı için oldukça sevindirici diyebiliriz.


Netflix iOS kullanıcıları oynatma hızını ayarlayabileceklerNetflix iOS kullanıcıları oynatma hızını ayarlayabilecekler

PAYLAŞ