Apple Watch kan basıncını sürekli ölçebilecek - Haberler - indir.com

Apple Watch kan basıncını sürekli ölçebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-27 11:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

 

Apple Watch adlı ürünün şu an için yapabildiği periyodik veya isteğe bağlı kan basıncı ölçümü yerine sürekli bir izleme yapabilmesi üzerinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Apple katlanabilir İphone testlerine başladıApple katlanabilir İphone testlerine başladı

Apple Watch kan basıncını sürekli ölçme özelliğine sahip olacak

Apple Watch'un belki de ilk sağlık özelliği kan basıncı algılamaydı. Geçmiş olan beş yıl ve altı sürümün ardından, bu hala önemli bir özellik ve görünüşe göre Apple bu özelliği geliştirmek için üzerinde çalışmalar yapıyor. Yeni bilgiler göre bir çift patent başvurusu Apple'ın Apple Watch'un kan basıncını sürekli olarak izlemesini mümkün kılmak istediğini söylüyor. “Tansiyon Ölçümü için Nabız Geçiş Süresi (PTT) Ölçüm Sisteminin Kalbe Elektriksel Bağlanması”, bunun kullanıcıya kesintisiz ölçüm sağlayabileceği dile getiriliyor. Yazıda “Mevcut kan basıncı ölçüm yaklaşımları, kan basıncının sürekli ölçümünü sağlamada başarısız” deniliyor. 

Bu bilgilere ek olarak ise, bir kişinin uyurken kan basıncını izlemek için osilometrik bir kan basıncı ölçüm manşeti kullandığında, manşetin aralı bir şekilde şişmesi ve inmesi kişinin uyku düzeninin bozulmasına sebep olabilir, böylelikle kullanıcılara bir dereceye kadar zarar verilebilir ve potansiyel olarak ise kişinin uyku halindeki kan basıncı değiştirilebilir. Bu sebeple ise cerrahi bir işlem gerektirmeyen durumlarda kan basıncının sürekli ölçümü için uygun ve etkili yaklaşımlar ilgi çekmeyi sürdürüyor şeklinde devam ediyor. 

Hem bu hem de benzer “Bileğe Takılan Çok Fonksiyonlu Cihaz Kullanarak Kan Basıncı İzleme” patent başvurularında, söz konusu bu saatin sürecin sadece bir parçası olarak kullanılması da öneriler arasındadır. Bu yeni uygulamaların her birinde saat, kullanıcının kalbinden bir nabzın ona ulaşmasının ne kadar sürdüğünü zamanlayarak kan basıncını ölçme prensibi üzerinde çalışmalar yapacaklar. Bu durum ise Apple Watch ile beraber elektrot veya başka bir sensör takacağı anlamına geliyor. Bu yüzden de muhtemelen herkes tarafından benimsenmeyecek ve tıbbi olarak tavsiye edilirse kullanılacaktır. Apple daha önce elektrotlar veya tansiyon manşeti gibi ekstra araçlar kullanmadan sürekli kalp atış hızı ölçümleri yapmayı da araştırmıştı. Hem özellikleri hem de tasarımı ile dikkatleri üzerine toplayan Apple Watch'lar hakkında elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi gelmesi bekleniyor. 


Apple Podcast'dan yeni bir hareketApple Podcast'dan yeni bir hareket
Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı için yine ceza mı ödeyecek?Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı için yine ceza mı ödeyecek?
Apple'ın eski iPhone'lar için ödeyeceği tazminat bedeli belli olduApple'ın eski iPhone'lar için ödeyeceği tazminat bedeli belli oldu

PAYLAŞ