Apple katlanabilir İphone testlerine başladı - Haberler - indir.com

Apple katlanabilir İphone testlerine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-17 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli bir site tarafından ortaya atılan iddialara göre Foxconn, Apple için katlanabilir akıllı telefon modelinin testlerine başlamış durumda. Katlanabilir iPhone cihazların ekranları da tıpkı normal iPhone cihazlarında olduğu gibi Samsung’dan tedarik edilecek. Apple’ın akıllı telefon pazarında son dönemde büyük bir yenilik getirmediği aşikar bir durum diyebiliriz. Öyle ki şirket son olarak getirdiği büyük yenilik olarak çentikli ekranlar biliniyor. Tasarım noktasında 13 yıllık geçmişine baktığımız zaman iPhone serisinde benimsenmiş olan çizgisinde ilerliyor diyebiliriz. Baktığımız zaman şirketin dört ayrı tasarım dili bulunuyor. Bunları ise iPhone, iPhone 3Gs, iPhone 4, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 8, iPhone X ve iPhone 12 olarak görebiliriz. Ancak yeni sızıntılara göre ise farklılk adına şirketin yeni bir iPhone üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.  

Katlanabilir iPhone 2022’de gelebilir

Apple A14X performans testi ortaya çıktıApple A14X performans testi ortaya çıktı

United Daily News kaynaklı haber sitesine göre Apple, Samsung şirketinden katlanabilir ekran örnekleri istedi. Apple’ın üretimde başlıca ortağı olan Foxconn’nun ise katlanabilir bir iPhone üzerinde testler geliştirdiği ifade ediliyor. Akıllı telefonlardaki önemli noktalardan birisi olan ekran noktasında ise OLED, mikro LED ekran seçimine odaklanılıyor. Bu zamana kadar atılan iddialar ise Apple’ın bir katlanabilir iPhone modelinin pazara sürme noktasında uzun yılları olduğunu gösteriyor. Ancak United Daily News ve Foxconn ile test edilen bu yeni katlanabilir modelin ise Eylül 2022 yılında pazara girebileceği iddia ediliyor.

Apple tıpkı iPhone cihazları gibi katlanabilir modelinde de farklı tedarikçiler ile çalışacak ve montaj ise Foxconn cephesinde olacak. Foxconn’un katlanabilir iPhone için 100 binden fazla aç-kapa testlerinin yapıldığı iddia ediliyor. Modele dair tüm detayların ise 2022’nin üçücü çeyreği ile beraber karşımıza gelmesi bekleniyor. Bakalım katlanabilir iPhone kullanıcıların beklentilerini karşılayacak mı göreceğiz.


Apple'ın önemli etkinliği dikkat çektiApple'ın önemli etkinliği dikkat çekti
Apple ve Epic Games davasında şaşırtan gelişmeApple ve Epic Games davasında şaşırtan gelişme

PAYLAŞ