Apple, Siri ile kullanıcıları dinlemediğini iddia etti - Haberler - indir.com

Apple, Siri ile kullanıcıları dinlemediğini iddia etti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-02 16:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cep telefonların şu an en önemli özelliklerinden biri olarak değerlendirin akıllı asistanları her geçen gün gelişmeye devam ederken Apple'ın asistanı Siri'nin geçtiğimiz haftalarda olumsuz bir haber ile karşı karşıya gelmiştik. Şöyle ki söz konusu haberde Siri'nin arkasında çalışan ekibin kullanıcıların söylediklerini dinlediği ortaya atılmıştı. Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Apple'in iOS kullanıcıları için geliştirdiği akıllı asistanı Siri, geçtiğimiz hafta içerisinde dinleme konusu ile gündemde yerini almıştı. Bu konu ile ilgili şirketten geri adım geldi. 

The Guardian tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde yayınlanan rapora göre, yardımcı asistan Siri için Apple şirketinden para alan aracı şirket çalışanlarının düzenli bir şekilde " gizli tıbbi bilgileri, uyuşturucu anlaşmalarını ve buna ek olarak seks yapan çiftlerin kayıtlarını ve buna dair diğer özel bilgileri" duyurduğu ortaya çıkmıştı. Bu bilgilerde bir değil birden fazla şirket ile ortak bir çalışma içerisinde olduğunu dile getiren Apple, Siri üzerinde yapılan geliştirme çabalarının bu veriler üzerinden yapıldığı söylenmişti. Hatta öyle ki, konu hakkında bir kişi şunları dile getirdi; "Doktorlar ve hastalar arasında özel tartışmalar, iş anlaşmaları, yasadışı anlaşmalar, cinsel yakınlaşmalar ve benzeri özel tartışmalar içeren sayısız kayıt örneği var. Bu kayıtlara, konum, iletişim bilgileri ve uygulama verilerini gösteren kullanıcı verileri eşlik ediyor."

Çalışmalarınızı daha verimli hale getirebilecek Siri'nin 20 özelliğiÇalışmalarınızı daha verimli hale getirebilecek Siri'nin 20 özelliği

Bu cümleler ile bu konu hakkında geri adım geldiği ortaya çıktı. Teknoloji lideri Apple, Siri'nin bu geliştirme amaçlı dinleme programını küresel olarak kapattıklarını dile getirdi. Şirketler ve kullanıcılar tarafından gelen büyük tepkiler nedeniyle atılan bu adım, sık sık Siri'ti kullanmayı tercih eden kullanıcılar için güzel gözüken bir durumdur. Konu ile ilgili söylentilere göre gelecek süreç içerisinde bu durum kullanıcıların seçimlerine bırakılarak onların tercihleri doğrultusunda kullanılacak. Bu da kullanıcıların güvenliklerini artıran en önemli özelliklerden biri olarak değerlendiriliyor. Yani tercih eden kullanıcılar Siri'nin gelişim sağlaması için iletişimin dinlenmesine izin verebilecek ya da istemeyen kullanıcılar ise bu özelliği direk olarak kapatabilecekler. 

Apple Siri'nin güven vermesini önemsiyor

Siri'nin bu şekilde güvensiz bir durum yaşatması tüm kullanıcıları tedirgin eden en önemli durumlardan biridir. Bu sebeple Apple, Siri'nin kullanıcılara güven vermesini oldukça önemsiyor ve kullanıcıların güven içerisinde bir kullanım elde etmesi için elinden gelen her şeyi yaptıklarını söylüyor. Bilindiği üzere Apple şirketi kullanıcıların kişisel bilgilerini ve güvenliklerini oldukça önemseyen bir şirket olarak biliniyor. Siri'nin güvenliğine öne verilmesi kayıtların kişiler ile eşleştirilmediğini ortaya çıkarıyor. Konu ile ilgili daha önce kısa bir açıklamaya yer veren Apple, sadece oldukça az miktarda bir Siri görüşmesinin kayıt altında tutulduğunu ve bunun da Apple ID ile eşleştirilmediğini dile getirdi. Bu şekilde kullanıcıların rahatlamasını sağlayan şirket, gelecek günlerde Siri ile ilgili çok daha ciddi çalışmalar yapacağını ve bu şekilde kullanıcılarına kolaylık sağlayacağı da beklenen durumlar arasında yer alıyor. Siri'nin güvenli bir sistem üzerinden çalışması tüm kullanıcılar için önemli bir durumdur. 

 


Siri birçok ülkede çöktü!Siri birçok ülkede çöktü!
iOS 13 ile Birlikte Siri, Telefon Bağımlılığını AzaltacakiOS 13 ile Birlikte Siri, Telefon Bağımlılığını Azaltacak
iPhone kullanıcıları tehlikede: Hey SiriiPhone kullanıcıları tehlikede: Hey Siri

PAYLAŞ