iOS 13 ile Birlikte Siri, Telefon Bağımlılığını Azaltacak - Haberler - indir.com

iOS 13 ile Birlikte Siri, Telefon Bağımlılığını Azaltacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-07 16:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere WWDC 2019 etkinliğinde birbirinden farklı teknolojik ürünler ile karşı karşıya kalmıştık. Bunlardan bir tanesi ise Apple'dan geldi. Apple, WWDC 2019 etkinliğinde yeni işletim sistemleri hakkında bilgi verirken aynı zamanda yenilikçi cihazları da tanıtarak takipçilerini heyecanlandırmayı başarmıştı. Etkinlik ile beraber tanıtılan yeni işletim sisteminin özellikleri oldukça merak konusu oldu. WWDC 2019 etkinliğinde herkesin en çok da merak ettiği ve beklediği yenilik ise elbette ki iOS 13 oldu. iPhone cihazları hakkında yapılan bu yenilikler kimi kullanıcılar için yetersiz olarak adlandırılsa da kimi kullanıcılar tarafından da olumlu olarak karşılandı. iOS 13 ile gelen özellikler arasında beğenilenlerden biri Siri mesaj okutma ve bunları kullanıcıların isteklerine göre detaylandırma sistemidir. Beğenilen bir diğer özellik ise yine iOS 13 ile gelen batarya özelliğidir. Batarya özelliği ile her kullanıcının kullanım şekline göre batarya ömrü değişiklik gösterecektir. 

iOS 13 ile birbirinden farklı özellikler geliyor

Bilindiği üzere iPhone cihazlarda Siri adlı bir hizmet vardır. iOS 13 ile beraber gelen ve en beğenilen özelliklerden biri de Siri'nin işlevinin artırılmasıdır. Siri ile mesaj okutma ve çeşitli değişikliklerin yapılabilecek olması oldukça mantıklı bir özellik olarak değerlendirildi. iPhone akıllı cihaz kullanıcıları, cep telefonlarını iOS 13 ile güncellemeleri ile beraber, AirPods ya da PowerBeats Pro kulaklıklarını telefonlarına ilk kez bağladıkları anda karşılarına otomatik bir bildirim gelecek. Söz konusu bu bildirimde, Siri ile anons özelliğini etkinleştirip etkinleştirmediği kullanıcılara sorularak verilen yanıta göre durum şekillenecek. Bu ayarın aktif hale getirilmesi ile beraber iPhone kullanıcıları telefonlarına gelen mesajları dinleyebilecek ve hatta isterlerse de cevaplayabilecekler. 

Steam Link Artık iOS ve Apple TV'de!Steam Link Artık iOS ve Apple TV'de!

Kullanıcılar söz konusu bu özelliği kullandıkları taktirde farklı kişilerin mesajlarını kendi tercihleri doğrultusunda özelleştirebilecekler. Yeni özelliğin ayarları ile beraber, mesajların kimden geldiğine göre çeşitli ayrımlar yapılacak. Bu da kullanım açısından son derece kolaylık sağlayacak bir seçenek olacak. Özelleştirme seçenekleri arasında, son arayanları seslendir, kişileri seslendir gibi seçenekler yer alacak. Bu seçenekler sayesinde herhangi bir tanıtım mesajı ya da reklam içerikli mesajı dinlemek zorunda kalmayacaksınız. Sadece kendi belirlediğiniz kişilerin mesajlarını dinleyeceksiniz. 

iPhone kullanıcıları iOS 13'ün gelmesi ile beraber aynı zamanda ayarlar kısmından bildirimler sekmesine girerek, Siri ile duyuru mesajları seçeneğine erişim sağlayacak bahsettiğimiz özelliği kullanabilecekler. Burada yer alan diğer seçenekler arasından da ayarlama yapabilir, kullanımınızı kendi tercihleriniz doğrultusunda değiştirebilirsiniz. Seçenekler arasında Siri'nin son görüşmelerden gelen mesajları okuması sağlanıyor. Yani şöyle ki aktif olarak bir arkadaşınız ile sohbet ediyorsanız, o arkadaşınızdan daha sonra gelen uyarıları duyacaksınız fakat farklı bir kişi tarafından gelen bir mesajı Siri tarafından duyamayacaksınız. Tüm kişiler seçeneğini seçtiğiniz taktirde ise Siri, rehberinizde yer alan tüm kişilerden gelen mesajları size okuyacak. Özellik ile beraber gelen son seçenek ise, sık kullanılanlar seçeneğidir. Bu seçenek ile favoriler kısmına kaydetmiş olduğunuz kişilerin mesajları Siri tarafından size okunacak. Çeşitli ayarlamaları yapmak sizin tercihinize kalmış bir durumdur. 

 


iOS 13'ün Açıklanacağı Tarih Belli OlduiOS 13'ün Açıklanacağı Tarih Belli Oldu
iOS 13 İlk Görüntüleri Ortaya Çıktı!iOS 13 İlk Görüntüleri Ortaya Çıktı!
iOS Uygulamaları Kullanıcı Verilerini Mi Paylaşıyor?iOS Uygulamaları Kullanıcı Verilerini Mi Paylaşıyor?

PAYLAŞ