Çalışmalarınızı daha verimli hale getirebilecek Siri'nin 20 özelliği - Haberler - indir.com

Çalışmalarınızı daha verimli hale getirebilecek Siri'nin 20 özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-10 16:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Siri izin verilmesi halinde çok iyi bir kişisel asistan olabilir potansiyelde. Organize olmanızdan nereye gitmek istediğinize karar vermenize kadar farklı işlerde Siri size yardımcı olabilmektedir. İşte çalışmalarınızı daha verimli hale getirebilecek Siri'nin 20 özelliği.

Eğer Siri size cevap vermiyorsa ne yapmanız gerekiyor? 

Aşırı ısınan dizüstü bilgisayarın ısınma sorunu nasıl giderilir?Aşırı ısınan dizüstü bilgisayarın ısınma sorunu nasıl giderilir?

Uygulama başlatma

Belki de Siri'nin yapabileceği en basit görevlerden biri ve çoğu zaman göz ardı edilenlerden biri. Söylemeniz gereken komut "Facebook'u Başlat".

Soruları cevaplamak

Web’de arama yapmak için Siri’yi kullanarak istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Ancak Siri bir web tarayıcısı açmadan birçok temel soruyu yanıtlayabilecek potansiyelde olduğundan dolayı hızlı bir şekilde yanıt alabilmeniz de mümkün.

Takviminize etkinlik eklemek

Siri'yi, takviminize bir toplantı veya etkinlik oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Bu etkinlik aynı zamanda belirlenen günde bildirim merkezinizde görünerek toplantılarınızı takip etmenizi kolaylaştırır. Bu işlemleriniz için "bir toplantı planlaması" ricasında bulunmanız yeterli.

Hatırlatıcı ayarlama

Hatırlatıcıları daha kolay ayarlamak için Siri'yi kullanabilirsiniz. "Yarın sabah sekizde aramamı hatırlat" demek kadar basit olan bu işlem sayesinde hiçbir şeyi atlatmadan planınızı sürdürebilirsiniz.

Geri sayım başlatma

"Zamanlayıcı iki dakika" gibi komutlarla Siri’nin size geri sayım yaparak hatırlatma yapmasını sağlayabilirsiniz.

Alarm kurmak

"1 saat içinde beni uyandır " gibi komutları kullanarak alarmlar kurabilir ve telefona dokunmanıza gerek kalmadan alarmı kolayca ayarlayabilirsiniz.

Hızlıca not alma

Siri ile istediğiniz notları alabilirsiniz. Alacağınız notların tümü Notlar uygulamasında kayıtlı tutulacaktır.

Liste yap

Siri ayrıca listeler yapmanızı da sağlar. "Market listesi oluştur" diyerek bir liste oluşturabilirsiniz. Bir liste oluşturulduktan sonra "Alışveriş listesine domates ekleyin" demeniz ise listenizi kısa süre içerisinde kabartacaktır.

Hesap makinesi yardımı

Göz ardı edilen bir başka özellik de Siri'yi hesap makinesi olarak kullanabilme yeteneğidir. Bu, "6 kere 5 nedir" gibi sorularla kolayca yanıtlarınızı alabilirsiniz.

Tercüman Siri

Seyahat ederken belki de en büyük kolaylık olacak Siri, Farklı diller arasından pek çok dile tercüme yapabilmektedir.

Konum hatırlatıcıları

Adresleri kişi listenize eklemek çoğu kişi için tercih edilir bir şey değil. Fakat telefonunuzdan tam olarak bilmediğiniz yerlerden yol tarifi almanız mümkün. Bu tür durumlarda Ahmet’in evine gitme gibi konutlarla ev tarifi alabilirsiniz.

Telefon görüşmeleri ve kısa mesaj gönderme

Siri ile kolayca telefon görüşmeleri yapabilirsiniz. Annemi ara gibi komutlarla kolayca başlatabileceğiniz görüşmeler ile birlikte anneme mesaj gönder gibi mesaj seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

E-posta gönderme

Siri tüm bu özelliklerine ek olarak son e-posta mesajlarını alabilir ve ya e-posta gönderebilir.

Sesli dikte

Standart ekran klavyesinde yer alan mikrofon düğmesi üzerinden kolay bir şekilde sesin yazıya dökülmesini sağlayabilirsiniz.

Müzik çalma

Siri ile müziğinizi kolayca kontrol edebilirsiniz. Şarkı, albüm veya şarkı listesi çalmasını söyleyerek kolay bir şekilde müziğinizi başlatabilirsiniz.

Yemek için bir yer bulma

Restoran önerme noktasında Siri’den yardım alabileceğiniz gibi çevrenizdeki en iyi restoranlar için öneri isteyebilirsiniz.

Trafiği Kontrol Et

Trafikte sıkışmak istemiyor musunuz? Hangi yolların sıkışık olduğunu görmek için Siri'den yakındaki trafiği kontrol etmesini isteyebilirsiniz. Bu özellikle CarPlay ile eşleşme sağlanması halinde eşsiz bir hal alacaktır.

Siri telaffuzunu öğret

İngilizce dışındaki dillerin kullanımı sırasında telaffuzu Siri’ye öğretebilirsiniz. Bunun için fonetik ad kısımlarını kullanabilirsiniz. Böylece aramak ya da mesaj göndermek istediğiniz durumlarda ses eşleşmesini sağlayabilirsiniz.

Takma ad kullanma

Telaffuz yeterli gelmediği durumlarda ise takma ad kullanmanız yeterli olacaktır.

"Hey Siri"

Siri'yi etkinleştirmek için her zaman ana düğmeyi basılı tutmanıza gerek yok. Yeni cihazlar, "Hey Siri" yi destekler.  

iOS 12'de Siri ile Haritalar Nasıl Açılır?



PAYLAŞ