Siri birçok ülkede çöktü! - Haberler - indir.com

Siri birçok ülkede çöktü!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-18 16:41:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın önde gelen teknoloji firmaları ürünleri ile son zamanlarda arka arka gelen kesintiler yaşıyor. Geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düşen Instagram, Facebook ve WhatsApp üzerinde yaşanan kesinti sorunları kullanıcıları son derece mağdur etmişti. Şimdi ise Siri'nin kullanım sıkıntısı çıkarması gündemde yerini aldı. Siri, Apple'ın sesli asistan özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Fakat Apple tarafında da yaşanan sıkıntı Siri'nin kullanım sorunu ile gündeme geldi. İlk etapta Avrupa'nın bazı ülkelerinde yaşanan bu sıkıntı kısa süre içerisinde dünya geneline yayıldı. Kullanıcılar yaşadıkları mağduriyeti Twitter hesapları üzerinden duyurdu. 

Siri sorunu ilk aşamada Portekiz, Hollanda, Fransa, Almanya ve benzeri ülkelerde kullanılmaz hale geldi. Apple kullanıcıları bu sorunu eş zamanlı olarak sadece iPhone, iPad ve Mac ile değil aynı zamanda Homepad üzerinde de yaşandığını dile getirdi. Söz konusu mevcut ülkelerde yaşanan sıkıntı ile ilgili Siri'nin herhangi bir hata vermemesi ve uyarı yapmaması dikkatleri üzerine çekti. Kullanım sıkıntısının komutlara ve sorulara yanıt vermemesi sesli asistan ile ilgili henüz Apple cephesinden resmi bir açıklama gelmedi. Şu an için sesli asistan hizmetinden sadece Avrupa'daki Apple kullanıcıları etkilendi.

Çalışmalarınızı daha verimli hale getirebilecek Siri'nin 20 özelliğiÇalışmalarınızı daha verimli hale getirebilecek Siri'nin 20 özelliği

Amerika Birleşik Devletleri’nde ise henüz yaşanan bir soruna denk gelinmedi. Apple tarafında geçen hafta iClouyd kullanımında büyük bir sıkıntı yaşanmıştı. Yaşanan bu iCloud kesintisi sebebiyle kullanıcılar kısa bir süreliğine fotoğraflara, iWork’e ve Arkadaşlarımı Bul uygulamalarına erişim sağlayamadı. Bu sorunu hızla giderek Apple şu an yaşanan bu sorun hakkında henüz bir açıklama yapmamışken sorunun kısa zamanda çözüme kavuşması bekleniyor. Kullanıcıları son derece büyük bir şaşkınlığa sürükleyen bu sorunların arkasında yatan sebeplerin şu an için neler olduğu hakkında bir bilgi söz konusu değil. Kullanıcı tarafında zaman zaman büyük mağduriyete sebep olan bu sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşması bekleniyor.


Siri kestirmeler, siber saldırılara neden olabilirSiri kestirmeler, siber saldırılara neden olabilir
Aşırı ısınan dizüstü bilgisayarın ısınma sorunu nasıl giderilir?Aşırı ısınan dizüstü bilgisayarın ısınma sorunu nasıl giderilir?

PAYLAŞ