Amazon, Koronavirüse karşı termal kameralar kullanmaya başladı - Haberler - indir.com

Amazon, Koronavirüse karşı termal kameralar kullanmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-20 11:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük E-ticaret şirketlerinden biri olan Amazon koronavirüs salgını nedeniyle çalışanlarının vücut ısılarını ölçebilmek için termal kameralar kullanamaya karar verdi.

Dünyanın dört bir yanında etkisini günden güne arttıran koronavirüs salgını perakende satıştan teknolojik üretimlere kadar pek çok sektörü de derinden etkiledi. Dünyanın en büyük perakende satıcısı Amazon salgınla ilgili yeni önlemler alıyor. 

Amazon'dan personellerine evden çalışma çağrısı!Amazon'dan personellerine evden çalışma çağrısı!

Pandemi salgınından çalışanlarını koruyabilmeyi amaçlayan ABD merkezli şirketlerin pek çoğu depolarına termal kamera sistemleri kurdurdu. Vücut ısı yükseldiğinde tespit edebilmeyi sağlayan bu kameralar sayesinde tesislerde çalışanların birinin hastalanması durumunda virüsün başkalarına bulaşmasının engellenmesi amaçlanıyor. 

Amazon, depolarını kapatmayı reddediyor!

Salgınla önlem için termal kameralar kullanmaya başlayacağı bugün bir Amazon sözcüsü tarafından doğrulanan şirketin artan personel ihtiyacı düşünüldüğünde bu önlem için geç bile kalındığını söyleyebiliriz. Tesisin belli noktalarına yerleştirilen kameralar herkesin ateşini ölçüyor ve bir kişinin ateşi olduğunu düşündüğünde uyarı veriyor. Tespit edilen kişiler özel bir alana alınarak ateşlerinin olup olmadığı termometreyle de kontrol edilerek kişi eğer yüksek ateşe sahipse kendini karantinaya alması ya da bir sağlık merkezine başvurması sağlanıyor. 

Amazon'un iş güvenliğiyle başı dertte

Konu hakkında açıklama yapan Amazon yetkilileri, termal kamera sistemlerinin çalışanların sağlık ve güvenliğine yönelik ek önlemlerden biri olduğunu dile getirdi. Pandemiyle mücadele döneminde çalışanlarının güvenliğini sağlamakta bugüne dek pek başarılı olamayan şirket, çalışanlarına maske dağıtmaya Nisan ayının başında başlamıştı. Bu nedenle işçi sağlını tehlikeye attığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan ABD ve Avrupa’da Trend Topic olan şirketin termal kamera hamlesinin ardından güvenliği arttırmak adına yeni bir adım atıp atmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. 


Amazon çalışanlarına test yapabilmek için kendi laboratuvarını inşa edecek!Amazon çalışanlarına test yapabilmek için kendi laboratuvarını inşa edecek!
Amazon'un tepki çeken müşteri politikasıAmazon'un tepki çeken müşteri politikası

PAYLAŞ