Amazon çalışanlarına test yapabilmek için kendi laboratuvarını inşa edecek! - Haberler - indir.com

Amazon çalışanlarına test yapabilmek için kendi laboratuvarını inşa edecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-13 20:16:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

E-ticaret sektörünün rakipsiz şirketlerinden Amazon, COVİD-19 tanısı koyan test kitlerinde yaşanan eksiklik nedeniyle çalışanlarına yönelik test yapabilmek için kendi laboratuvarını kurmaya karar verdi. Depo işleri arasında COVID-19 virüsü çıkan Amazon, salgın sürecinde yeteri kadar önlem almadığı gerekçesi ile protesto ediliyor. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılarak pandemi haline gelen corona virüs salgını insanların ölümüne neden olurken büyük ya da küçük şirketlerin zor günler geçirmesine neden olur.

Yeni ölümcül korona virüs (COVID-19) salgınında en fazla öne çıkan şirketler arasında yer alan Amazon, bünyesinde çalışan işçilerin güvenlik kaygıları nedeniyle protestolarını artırdığı için bir dönemde önemli bir duyuru yapıldı. Sektörün lider şirketlerinden Amazon, çalışanlarına COVID-19 testi yapabilmek için kendi test laboratuvarını inşa ettiğini açıkladı. Amazon'un blogu üzerinden yapılan açıklamada, bilim insanlarının, program yöneticilerinin, satın alma uzmanlarının ve yazılım mühendislerinin söz konusu bu laboratuvar için bir araya gelip çalışmaya başladığı dile getirildi. Laboratuvarın inşası için gerekli ekipmanların şimdiden bir araya getirmeye başladıklarını kaydeden Amazon, yakın zaman içerisinde ön saf çalışanlarının küçük bir kısmını test yapmaya başlamayı umut ettiklerini açıkladı. 

Amazon'dan personellerine evden çalışma çağrısı!Amazon'dan personellerine evden çalışma çağrısı!

Amazon yönetimine tepki var

Amazon, bu hamleyi, corona virüs ile ilgili test azlığı ve hastalık belirtilerine sahip olmayan insanların da virüsü bulaştırması bilgisi nedeniyle yaptığını da açıkladı. Söz konusu bu zaman dilimi içerisinde ne kadar ilerleme kat edebileceklerinden emin olmadıklarını ancak yine de denemeye değer olduğunu dile getiren Amazon, corona virüs belirtilerini taşımayan insanların da test edilmesi durumunda büyük bir fark yaratacağını savundu. Şirket, yapılan testlerin sonucunun pozitif çıktığı vakaların karantina altına alınacağını, sonuçlar negatifse güven içerisinde tekrar ekonomiye dahil olabileceklerini belirtti. 

Amazon şirketine ait olan depolarda COVID-19 vakalarının olduğu ve çalışanların, yeterli önlem almadığı gerekçesiyle şirketi protesto etmeye başladığı bilinen bir durumdur. Mart ayının sonunda New York'taki depo işçileri, Amazon'u protesto için iş bırakmıştı.Amazon bünyesinde çalışan işçiler yeterli güvenlik önlemi almamakla suçladıkları şirketin, kaç işçinin COVID-19'a yakalandığıyla ilgili gerekli bilgilendirmeyi yapmadığını da belirtiyor. Protestolar nedeniyle işçilerine ateş ölçümü yapmaya ve maske dağıtmaya başlayan Amazon, protestocu bir işçiyi 'sosyal mesafe önlemlerini ihlal ettiği' gerekçesiyle işten çıkarmıştı. 


Amazon, depolarını kapatmayı reddediyor!Amazon, depolarını kapatmayı reddediyor!
Amazon sinema salonlarını eve taşıyor!Amazon sinema salonlarını eve taşıyor!
Galaxy Tab S6 Lite piyasaya sürülmeden Amazon'da listelendi!Galaxy Tab S6 Lite piyasaya sürülmeden Amazon'da listelendi!

PAYLAŞ