Amazon'dan personellerine evden çalışma çağrısı! - Haberler - indir.com

Amazon'dan personellerine evden çalışma çağrısı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-17 19:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Corona virüsünün hızlı yayılması nedeniyle çalışanlarını güvende tutmak isteyen Amazon, tüm çalışanlarına evden çalışma çağrısı yaptı.

Gooogle, Facebook, Apple, Microsoft ve Amazon gibi önemli teknoloji şirketleri Corona virüsüyle savaş adına çalışanlarını ofislerden evlere taşıyor.

Corona virüsü yapay zeka sayesinde erken teşhis edildiCorona virüsü yapay zeka sayesinde erken teşhis edildi

Geçtiğimiz haftlarda bir çalışanının hastalandığını düşünen Google hatırlarsanız tüm personelini evlerine göndermiş ve bu olayın önemi de bu şekilde öncelik kazanmıştı. Öncesinde ise Apple gibi şirketler Çin’deki fabrikalarını kapatarak bu bölgedeki çalışanlarının güvende olmasını sağlamaya çalışmıştı. Bugün ise bu adımlara benzer bir adım da Amazon’dan geldi.

Dünyanın farklı bölgelerinde binlerce çalışana sahip olan Amazon Corona salgının hızla yayılması nedeniyle evden çalışabilecek tüm çalışanlarına evlerinde kalmalarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde New York, Seattle, San Francisco Bay Area ve New Jersey ofisleri için benzer bir çağrı yapan şirket bu konuda aldığı önlemleri hızlı bir şekilde ilerleterek virüsün baş gösterdiği tüm ülkelerde aynı politikayı uygulamaya başladı.

Amazon tüm çalışanlarını evden çalışmaya davet etti!

Bu kez evden çalışma çağrısını ABD ile sınırlamayan şirket dünyanın dört bir yanında çalışanlarının işlerine evden devam etmesi ve zorunluğu olmadığı takdirde ofise gelmemeleri ya da evlerinden çıkmamaları gerektiği yönünde uyarı yaptı. Yaptığı resmi açıklamada doğrıu önlemlerin alınmasını sağlayabilmek için özel sağlık uzmanlarıyla yakından çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Amazon sözcüsü Mart ayının sonuna kadar çalışmalarına evlerinden devam edebilecek tüm personelin evlerinde kalmalarını tavsiye ettiklerini belirtti.

Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!

30’dan fazla ülkede binlerce çalışana sahip olan şirketin 2020 itibariyle 798 bin çalışanı bulunuyor. Tabi bu çalışanların hepsi ofis çalışanı değil ama şirket ofiste çalışan herkesin işlerine evden devam etmesinin önemli olduğunu belirtiyor.


Hackerlerın yeni silahı Hackerlerın yeni silahı "Corona Virüsü" oldu!
Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?

PAYLAŞ