Amazon, depolarını kapatmayı reddediyor! - Haberler - indir.com

Amazon, depolarını kapatmayı reddediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-18 19:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

İspanya ve İtalya genelinde 5 işçisinin Corona virüs testler pozitif çıkan Amazon buna rağmen depolarını kapatmayı reddediyordu. İspanya’daki deposunda çalışan üç işçisinin testlerinin pozitif çıkmasına rağmen şirket depolarını kapatmayı hala reddediyor!

Bloomber’in doğruladığı habere göre Amazon’un şuanda Avrupa bölgesinde beşi İspanya’da ise 3 çalışanı Corona virüsü salgınından olumsuz etkilenmiş durumda. Ancak şirket depolarını kapatmamak konusunda oldukça ısrarcı. Marid dışında San Fenando deposunda üç binden fazla çalışanı olan şirket şuanda iki çalışanın hastalandığını açıkladı. Bölgeye yakın ikinci depo ise Barcelona bölgesindeydi ve vakalardan biri burada tespit edildi. Ancak şirket depoları kapatmamak konusunda oldukça inatçı. Geçtiğimiz gün tüm ofis çalışanlarını evlerinden çalışmaları için teşvik eden şirketin, saha çalışanlarına bu nedenli haksızlık yapması ise tüm dünyadan tepki topluyor. Geçtiğimiz senelerde ayrımcılık suçlamalarıyla sık sık gündeme gelen Amazon görünüşe göre yine bir ayrımcılık politikasıyla karşımızda.

Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?

Amazon'a tepki yağıyor

Konuyla ilgili yorum yapan bir sendika sözcüsü Business Insider’a bir demet vererek “İtalya’daki işçilerin şirketi protesto edeceği söyleniyor. La Información’a göre Amazon, İspanyol depolarında düzinelerce yeni geçici işçiyi işe alıyor. Perakende devi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, salgın sebebiyle evde kalan insanların artan sipariş talepleriyle başa çıkmak için Nisan ayında 100.000 yeni depo çalışanı işe aldığını ve yine Nisan ayında saatte 2 dolar ödediğini açıklamıştı. Amazon, karantinada olan işçilere destek sağladığını söyledi. Amazon’dan bir sözcü, “Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği temel kaygımızdır. Yerel ve uluslararası sağlık otoritelerinin kurallarına uyuyoruz ve dünyadaki merkezlerimizde bir dizi önleyici sağlık önlemi uyguladık.” dedi.

Amazon'dan personellerine evden çalışma çağrısı!

Amazonla aynı kararda olmayan “Uluslararası UNI Küresel Birliği Genel Sekreteri” Christy Hoffman ise şirketin bu kararını kınayarak Insider’a verdiği demeçte “Amazon, ofis çalışanlarına COVID-19’un yayılmasını önlemek için evde kalmalarını söyledi, ancak söz konusu depolar olduğunda bu endişeye yer yok. Depo tesisindeki işçileri korumak, sosyal mesafeye teşvik etmek yerine şirket, tüketici talebindeki artışı karşılamak için dışarıdan daha fazla çalışan getiriyor. Amazon, virüsün yayılmasını önlemek için mümkün olan her önlemi almalı. El dezenfektanı ve su satışlarından nakit para almamalı. Gerekli önlemler alınmadan şirket, işçileri ve daha geniş bir topluluğu riske atabilir.” Sözlerine yer verdi.

Dünyayı saran Corona virüsü aslına bakılırsa ne yazık ki üzücü bir gerçeği bizlere bir kez daha hatırlattı. Bir teknoloji şirketinin yüksek ücretli çalışını ya da önemli bir şirketin çalışanı olmakla kafeterya, perakende mağazalarla çalışmak ya da güvenilir bir markanın deposunda saatlik ücretle çalışmak arasında büyük bir fark var. ABD teknoloji devleri hastalanan ya da işe gelemeyen çalışanlarına maddi destek sözü vermiş Amazon ise lojistik işçilerine ücretsiz izin durumda iki hafta ücretli sağlık izni vereceğini kamu oyuna duyurmuştu. Hatta mevsimlik işçiler, şoförler, depo ve fabrika işçileri için de 25 milyon dolarlık bir fon ayırdığını açıklamıştı. Ama tüm bu açıklamalara rağmen şirketin fabrikalarını kapatmaması tepkilerin artmasına neden olacak gibi duruyor.

 


İlgili uygulamalar
Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!
Bitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsüBitcoin dolandırıcılarının hedefi Corona virüsü

PAYLAŞ