Amazon'un tepki çeken müşteri politikası - Haberler - indir.com

Amazon'un tepki çeken müşteri politikası

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-14 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Amazon, her hafta kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyor olsa da bugünden itibaren yeni market müşterilerini bir bekleme listesine alacağını açıkladı. Perakende satış devi Amazon, dün yaptığı açıklama ile beraber, corona virüs salgını sırasında mevcut müşterilerinin siparişlerine öncelik vermek amacıyla bazı Whole Foods mağazaları için yeni market teslimat müşterilerini bekleme listesine altığını açıkladı. Şirket aynı zamanda kısaltılmış alışveriş saatlerini kullanmaya başlayacağının da altını çizdi. 

Son zamanlar içerisinde Amazon'dan yiyecek satın almak isteyen kullanıcılar, mevcut dağıtım alanlarının olmaması nedeniyle siparişlerini veremediklerini dile getirdi. Ancak Amazon, her hafta kapasitesini artırmaya çalışıyor olsa da bugünden itibaren yen market müşterilerini de bir bekleme listesine ekleyeceğini açıkladı. Şirket bunu yaparak mevcut müşterilerini kaybetmemek istediklerini açıkladı. 2017 yılında Ağustos ayında 13,7 milyar dolara Whole Foods'u satın alarak market endüstrisine giriş yapan Amazon, tüketicilerin yüksek taleplerini karşılamak adına hem online hem de fiziksel mağazalarda çalışmalarına hızla devam ediyor. Şirket kendi depolarında ve Whole Foods mağazaları üzerinden Amazon Fresh ve Amazon Prime Now market alışverişi hizmetleri sunuyor. E-ticaret şirketi, online alışveriş kapasitesini salgın esnasında 60'tan fazla artış gösterdiğini söylemiş olsa da bazı kullanıcıların, sipariş kapasitesinin yetersiz olduğu hakkında şikayetçi olduğunu söylemek mümkündür. Bu da şirketi "bekleme listesi" gibi bir önlem almaya itiyor.

Amazon, depolarını kapatmayı reddediyor!Amazon, depolarını kapatmayı reddediyor!

Amazon yeni müşterileri bekleme listesine aldı

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Amazon'un aslında son dönemlerde teslimat servisleri odağında işe alımlar yaptığını ve bu şekilde teslimatları olduğundan daha çabuk bir şekilde yerine getirmek istediklerini dile getirdi. Zira şirket ABD'de 487 Whole Foods mağazası ile hizmet veriyor. Fakat salgın nedeniyle bu mağazalar bir kerede izin verilen müşteri sayısını sınırlıyor ve Amazon, çalışanları için günlük ateş kontrolleri yaptığını ve çalışanlarını virüsten korumak adına maske ve eldiven gönderdiğini dile getirdi. Hatırlayacağınız üzere şirket geçtiğimiz günler içerisinde çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla COVİD-19 test laboratuvarı kuracaklarını açıklamıştı. Hatta bu laboratuvar için mevcut depolarından birini kullanacağı aktarıldı. Bu da şirketin böylesine zor bir durum karşısında çalışanlarına ne kadar çok önem verdiğini gösteriyor. 

Bu gelişmelere rağmen şirketin yeni müşterileri bir süre için kabul etmeyecek olması da oldukça önemli bir konu olarak değerlendirildi. Zira şirket her ne kadar pratik bir hizmet sunmak istiyor olsa bile salgın sonrasını ve müşterilerinin itibarını düşünerek bu şekilde bir karar alıyor. Her ne kadar ülkemizde de bu dönem içerisinde, özellikle online teslimat alanında yeni işe alımlar gerçekleşiyor olsa da herhangi bir e-ticaret sitesinin yeni müşterileri almayacağına dair önlem aldığı bilgisi henüz ortaya çıkmadı. Amazon'un bu konuda başarılı olup olmayacağını ve devamında nasıl bir strateji izleyeceğini ilerleyen dönemde hep birlikte yakın zaman içerisinde görmek mümkün olacak. Mevcut müşterileri kaybetmemek adına yeni müşteriler kaybetme ihtimalinin olması ne kadar mantıklı yakında öğrenilir.


Amazon sinema salonlarını eve taşıyor!Amazon sinema salonlarını eve taşıyor!
Galaxy Tab S6 Lite piyasaya sürülmeden Amazon'da listelendi!Galaxy Tab S6 Lite piyasaya sürülmeden Amazon'da listelendi!
Amazon Amazon "Project Tempo" ile Stadia'ya rakip olacak

PAYLAŞ