10 milyar dolarlık Microsoft ihalesine Amazon engeli! - Haberler - indir.com

10 milyar dolarlık Microsoft ihalesine Amazon engeli!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-14 22:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Amazon, Microsoft ile davalık oldu. Pentegon'un 10 milyar dolarlık ihalesinin Microsoft tarafından kazanılmasının Trump'un etkisi olduğunu düşünen Amazon bu süreci mahkemeye taşıdı. Akabinde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Şöyle ki geçtiğimiz aylar içerisinde gerçekleşen Microsoft'un Pentagon'un Birleşik Savuma Altyapısı (JEDI) projesi kapsamında yaptığı 10 milyar dolarlık ihaleyi Microsoft'un alması gündem de epey ses getirdi. Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Amazon ise kaçırdığı bu ihalenin Trump'ın etkisinde gerçekleştiğini ve Microsoft'un da bu şekilde ihaleyi kazandığı iddia edildi. 

İhaleye tedbir kararı

Savunma Bakanlığı'nın bulut alt yapısının yenilenme işlemlerinde aktif rol alacak olan JEDİ programı Amazon ve Microsoft arasında yaşanan büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bu çekişmenin akabinde 10 milyar dolarlık ihaleyi ise Microsoft kazanmıştı. Amazon, Microsoft'un bu kazancının haksız olduğunu ve Trump'ın etkisinde gerçekleştiğini dile getirdi. Bunun Amazon, Trump'ın bu ihalede etkisinin olduğunu iddia ederek yürütmeyi durdurma davası açtı. Davada Trump'ın politik rakibi Jeffrey Bezos'un yıpratma politikası uygulayarak gizli saklı hamleler yaptığı ve bu sayede de JEDI ihalesini Microsoft'a verdiği de iddia edildi. Yaşanan bu durumlar karşısında mahkeme de davanın adil bir şekilde devam edilmesi adına Jedi ihalesine geçici tedbir kararı koydu. 

Amazon yıl sonunda Apple Music'i geçebilir!Amazon yıl sonunda Apple Music'i geçebilir!

Amazon dava kapsamında Başkan Trump, Savunma Bakanlığı sözcüsü Dana Deasy, genel sekreter Mark Esper ve eski sekreter James Mattis'in dinlenmesi gerektiğini talep ediyor. Mahkemece verilen bu yürütmeyi durdurma kararı ihalenin iptal olacağı anlamına gelmese de bakanlığın ihaleyi yeniden gözden geçirmesi durumu söz konusu olabilir. 

 


Microsoft Edge'de bulunan Microsoft Edge'de bulunan "Sekmeyi taşı" özelliği Chrome'a geliyor
Microsoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecekMicrosoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecek
Amazon 2019'un dördüncü çeyreğiyle trilyon dolar kulübüne döndüAmazon 2019'un dördüncü çeyreğiyle trilyon dolar kulübüne döndü

PAYLAŞ