Amazon 2019'un dördüncü çeyreğiyle trilyon dolar kulübüne döndü - Haberler - indir.com

Amazon 2019'un dördüncü çeyreğiyle trilyon dolar kulübüne döndü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-02 15:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının önemli isimleri olan Samsung, Apple ve Tesla gibi binlerce şirket 2019 yılı için dördüncü çeyrek finansal raporlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyorlar. Şimdi ise e-ticaret devi Amazon tarafından güncel rakamlar açıklandı ve buna göre Amazon’un trilyon dolar kulübüne geri döndüğünü görüyoruz. 31 Aralık 2019 ile beraber dördüncü çeyrek son erdi ve tatil dönemindeki güçlü satışların etkisi ile beraber Amazon, beklentilerin üzerine çıkarak kar etmeyi başardı. Bu noktada hisselerin yüzdelerinin artmasıyla beraber Amazon tekrardan, piyasada trilyon dolarlık şirketler arasında girmiş oldu.

Amazon tekrardan trilyonluk şirket oldu

Dördüncü çeyrek detaylarına bakacak olursak yüzde 21’lik bir artış yakalayan Amazon, 87.4 milyar dolarlık satış gerçekleştirerek hisse başına 6.47 dolar kar etmiş oldu. Bu sayede tahminleri de aştı ve büyük bir başarıya imza attı. Analistlerin beklentileri satışların 86.2 milyar dolar seviyelerinde ve hisse başı karın ise 4.11 dolar olacağıydı. Ancak bu rakamlar çok daha fazla seviyede geçilmiş olundu. Şirket CEO’su Jeff Bezos, kazançları söylediği konuşmasında “Prime’a bu çeyrekte her zamankinden çok daha fazla kişi katıldı” ifadelerini de kullandı.

Dünya genelinde 150 milyondan fazla Amazon Prime üyesi olduğunu belirtirken, kıyaslama olarak 2018’in Nisan ayında bu üye sayısının 100 milyon olduğunu belirtelim. Amazon hisseleri Ekim 2017’den beri en yüksek kazancını elde ederken, 2020 yılının ilk çeyreğinde şirketin beklentisi ise 4.2 milyar seviyesinde bir gelir elde etmek olarak açıklanıyor.  





PAYLAŞ