Microsoft Edge'de bulunan

Microsoft Edge'de bulunan "Sekmeyi taşı" özelliği Chrome'a geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-29 14:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Microsoft’un yeni Chromium tabanlı internet tarayıcısı olan Edge için çalışmalar devam ediyor. Bu yeni uygulamanın geliştirme sürecinde Chromium taban kullanıldığı için Google Chrome’a 1000’den fazla kod kazandırmış oldu. Şimdi ise Microsoft, yeni bir özellik üzerine yoğunlaşmış durumda. ABD’li teknoloji devi Google’un en başarılı ve popüler servislerinden birisi olan Chrome internet tarayıcısı, sahip olduğu Chromium tabanlı yazılımı ile yıllardır dünyanın en fazla tercih edilen internet tarayıcısı konumunda bulunuyor. Sunmuş olduğu tasarımdan özelliklere kadar birçok bilgisayarda iyi bir performans ile çalışabiliyor. Ancak Microsoft’un yeni Chromium tabanlı tarayıcısı Google Chrome’a büyük bir rakip olacak.

Microsoft Edge tarayıcı özelliği Google Chrome’a geliyor

Chromium tabanlı Microsoft Edge bu hafta kullanıma sunulacakChromium tabanlı Microsoft Edge bu hafta kullanıma sunulacak

Teknoloji devi Microsoft, bir yıl önce yeni bir tarayıcı üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Kısa süre önce ise Chromium tabanlı yeni Edge’in kararlı sürümünü yayınladı. Bu kapsamda Google Chrome ve Edge tarayıcısı arasındaki rekabette bir hayli artmış durumda. Her iki tarayıcıda temel de artık aynı özelliklere sahip olsalar da, sunmuş oldukları şirketler farklı konumda bulunuyor. Chromium tabanlı Edge birçok Google Chrome özelliğine sahip durumda. İki tarayıcıda birbirlerinin özelliklerine sahip olurken, şimdi ise Edge’de yer alan bir özelliği Google Chrome’da göreceğiz.

Google Chrome ve Edge sekmelerin kolay bir şekilde yönetilmesine izin veriyor. Yeni bir sekmeyi başka bir pencere içerisinde açma özelliği de yer alıyor. Yapılacak olan çalışmalar sonrasında her iki internet tarayıcısı da birden çok sekmeyi kolay bir şekilde başka bir pencereye aktarabilecek. Microsoft, Chromium tabanlı Edge tarayıcısını geliştirirken, Google’a birçok yenilik sağlamış oldu. Öyle ki Chromium tabanına Microsoft, 1000’den fazla kod eklemiş oldu. Bu sayede Google’da tarayıcısını daha işlevsel bir hale getirmiş oldu. Bakalım şimdi bu rekabet sürerken ortak ne gibi özellikler daha olacak yakın zamanda göreceğiz.  


Chromium tabanlı yeni Microsoft Edge yayınlandıChromium tabanlı yeni Microsoft Edge yayınlandı
Motorola Edge Plus Galaxy Note 10'a rakip olacakMotorola Edge Plus Galaxy Note 10'a rakip olacak

PAYLAŞ