Microsoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecek - Haberler - indir.com

Microsoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-30 13:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Microsoft’un oyun konsolu olan Xbox için yeni bir işletim sistemi üzerinde geliştirmeler yaptığı ortaya çıktı. Bir Linkedin sayfasında paylaşılan bilgiler kapsamında Windows Core OS adlı yeni bir işletim sistemini yakında Microsoft cephesinden görebiliriz. Bu yıl oyun konsol pazarında Sony cephesinden PlayStation 5 ve Microsoft cephesinden ise yeni Xbox oyun konsolunu göreceğiz. Her iki konsolda birbirinden iddialı gelmesi beklenirken, şimdi ise Microsoft cephesinden söz konusu yeni ürünü için bir işletim sistemi geliştirdiği ortaya çıktı. ABD’li şirket Microsoft, şuan için gündeme fazla gelmeyen çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Henüz geçtiğimiz haftalarda şirket Surface Duo ve Surface Neo adlı iki yeni ürününün tanıtımını yapmıştı.

Microsoft, Xbox için yeni işletim sistemi geliştiriyor

Microsoft, Xbox oyunlarını Android'de oynamaya imkan tanıyacak özelliği resmi olarak duyurduMicrosoft, Xbox oyunlarını Android'de oynamaya imkan tanıyacak özelliği resmi olarak duyurdu

Şirketin son olarak tanıttığı Surface modelleri sahip oldukları katlanabilir yapısı ile dikkat çektiler. Diğer tüm teknolojik ürünlerde olduğu gibi Surface serisi de Android işletim sistemine sahip olarak piyasaya sürüldü. Yapılan açıklamalar sonrasında yeni ürünlerin Windows 10 X olarak adlandırılan bir işletim sistemi ile geleceği belirtildi. Bu işletim sisteminin sunabilecekleri noktasında henüz net bir açıklama gelmiş değil. Bu kapsamda Windows 10 X sisteminin neler sunacağı henüz bilinmezliğini koruyor. Yeni ortaya çıkan detaylara göre Microsoft’un üzerinde çalıştığı yeni bir işletim sistemi olduğu belirtiliyor. Windows Core OS olarak ifade edilen bu sistemin özellikleri henüz belli olmasa da, Microsoft’un yeni konsolu Xbox’ta yer alması bekleniyor.

Linkedin sayfa bilgilerine göre Windows Core OS, Xbox konsolunun yanı sıra Microsoft’un karma gerçeklik teknolojisi olan HoloLens’ler için de kullanılabilmesi bekleniyor. İfade edilen bilgiler doğru çıkar ise yeni nesil Xbox konsolunda oyuncuları bambaşka bir deneyim bekliyor diyebiliriz. Şuan için bulunan Xbox modelleri Microsoft Hyper-V adlı bir Xbox OS işletim sistemi ile çalışıyor. Bu sistem Windows 10 tabanına sahip olurken her ay güncelleniyor ve iyileştiriliyor. Windows Core OS’un ise şuan için hangi seviyede olduğu hakkında bir detay yer almıyor. Ancak Xbox Series X oyun konsolu ile beraber bu yeni işletim sisteminin ortaya çıkması ve detaylanması bekleniyor.  


Microsoft Xbox Series X’in görselleri sızdırıldı!Microsoft Xbox Series X’in görselleri sızdırıldı!
Xbox Live Gold Şubat 2020 oyunları belli olduXbox Live Gold Şubat 2020 oyunları belli oldu

PAYLAŞ