Amazon yıl sonunda Apple Music'i geçebilir! - Haberler - indir.com

Amazon yıl sonunda Apple Music'i geçebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-24 16:19:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dijital müzik dinleme servisleri arasındaki rekabet kıyasıya bir şekilde sürmeye devam ediyor. Pazarın lideri olan Spotify, bu noktada birinciliğini sürdürürken, müzik pazarındaki rakip şirketlerde ciddi oranda hamleler yapmaya devam ediyor. Öyle ki yayınlanan yeni rakamlara göre Amazon Music yakalamış olduğu büyüme ivmesi ile beraber Apple’ı geçmesine az kaldı. Pazarın lider ismi Spotify, 115 milyon ücretli aboneye sahip durumda ve 248 milyon ise genel kullanıcı ile müzik piyasasını domine etmeye devam ediyor. Financial Times raporlarına göre Amazon Music’in sergilemiş olduğu büyük yükseliş, oldukça dikkat çekiyor.

Amazon Müzik, Apple’ı sollamaya az kaldı

Google, Apple’ın özel tarayıcısı Safari’de 5 güvenlik açığı buldu!Google, Apple’ın özel tarayıcısı Safari’de 5 güvenlik açığı buldu!

Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde Amazon’un Premium müzik akış hizmeti Amazon Music’in en büyük rakipleri olan Apple Music ve Spotify’dan daha hızlı büyüdüğü açıklanmıştı. Spotify’ın abonelik sayısı ise yıllık yüzde 25 artarken, Amazon Music yıllık olarak yüzde 70 büyüme gösteriyor. Yayınlanan yeni Financial Times raporuna göre ise Amazon’un müzik akış hizmeti 55 milyon aboneye erişmiş durumda. Amazon’un yakalamış olduğu bu hızlı büyüme Apple’ı yakalamaya az kaldığını gösteriyor. Apple, geçtiğimiz yıl 60 milyon Apple Music kullanıcısı olduğunu açıklamıştı. Bu kapsamda 2020 sonu ve 2021 başı ile beraber Amazon Music’in Apple’ı geçme ihtimali bulunuyor.

Amazon kısa bir süre sonra şirketin müzik hizmetlerinden birine abone olmayan kullanıcıların, reklamlı bir versiyon ile ücretsiz müzik deneyimi yaşayabileceklerini de belirtmişti.  


Apple’ın Safari Technology Preview 99 güncellemesi yayınlandıApple’ın Safari Technology Preview 99 güncellemesi yayınlandı
Apple, Safari'den Flash desteğini kaldırıyorApple, Safari'den Flash desteğini kaldırıyor

PAYLAŞ