Parloa çok kanallı müşteri hizmetlerine yapay zeka entegrasyonu ile adından söz ettirdi. Hizmetleri otomatikleştirme konusunda etkileşimli yapay zekayı geliştiren Parloa, 20 milyon euroluk yatırımın da sahibi oldu.

Parloa 20 milyon euro yatırım aldı
Parloa 20 milyon euro yatırım aldı

Birden fazla kanalı içeren müşteri hizmetlerini otomatikleştirmek önemli bir konu haline geldi. Buna konuya yönelik etkileşimli yapay zekanın geliştiricisi olan Parloa, 20 milyon euroluk yatırımın sahibi oldu. Turun yöneticisi EQT Ventures iken katılımcılar arasında Senovo, Newion da bulunuyor.

Parloa, Stefan Ostwald ve Malte Kosub birliği ile 2018 yılında yapay zeka girişimi olarak kuruldu. Girişimin odak noktası müşteri desteği konusundaki otomatikleşmede doğal konuşmalar ortaya koymak ve rahatsızlığı azaltmak denilebilir. Girişimin yapay zeka platformuna bakıldığında, robotik metinlerden ziyade doğal konuşmaların yer aldığı destek sürecini ilgili olan bütün destek platformlarında ortaya koymak, muhtemel çözümleri en kısa zamanda sunmak ve de personel ve müşteri deneyimlerini iyileştirme çalışmalarını yapmak öne çıkan konular arasında yerini alıyor.

Parloa büyük yatırımın sahibi oldu

Parloa’nın öne çıkan özellikleri, yapay zekasının günlük İngilizce ile kolay anlaşılır biçimde iletişime geçmesi, kendi yanıtlarını vermesi ve bunu diğerlerinin aşırı kodlanmış robotik yanıt sistemlerinin yol açtığı sorunları çözmesi şeklinde sıralanabilir. Aslında bununla birlikte çağrı merkezlerinde yaşanılan ısrarcı tekrarlardan ve sıkıcı geçen adımlardan sıyrılmak mümkün oluyor. Böylece değeri yüksek etkileşimler oluşuyor.

Parloa call center
Parloa

Parloa’nın çalışan sayısına bakıldığında sayının 100’den fazla olduğu görülmekte. Müşteri skalası geniş olan girişimin müşterleri ise sigorta sektöründen Helvetia, ERGO, AdmiralDirekt ve Swiss Life, perakende firmalarından HSE, Decathlon ve Thalia, bunlar dışında Alman Kızılhaçı.

Parloa’nın kurucu ortağı olan Malte Kosub’a göre:

“Platformumuz, yapay zeka araçlarının müşteri hizmetlerine getirdiği muazzam değeri çok basit ve çığır açan yollarla zaten gösteriyor. Bu yollar, şirketler, çalışanları ve müşterileri için büyük bir fırsatı temsil ediyor ve yapay zekanın anında uygulanabilirliğini ve değerini gösteriyor.”

 Şirket gelen yatırımla birlikte uluslararası arenada genişlemeye hız katacağını belirtiyor. 

Uluslararası Ticaret ve Lojistik mezunu, Endüstri Mühendisliği öğrencisi, İmza'da Dijital Çırak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir