WhatsApp Pay özelliği Hindistan’ın en yüksek rekorunu kırdıç Resmi kurumlardan gerekli izinleri alan WhatsApp, ödeme işini geliştiriyor.

WhatsApp’ın Hintli kullanıcılara sunduğu anında para gönderme/alma hizmeti olan WhatsApp Pay, büyüyen bir hizmettir. WhatsApp mesajlaşma platformu, ödeme hizmetini genişletmek için Hindistan Ulusal Ödeme Kurumu’ndan (NPCI) izin aldı.

NPCI’den yeni onay, WhatsApp Pay’in artık 100 milyon kullanıcıya sunulacağı anlamına geliyor. WhatsApp Pay nedir ve Türkiye’de kullanılabilir mi?

WhatsApp Pay Hindistan’da rekor kırabilir

NPCI tarafından tasarlanan yeni ödeme hizmeti UPI, bir süredir WhatsApp’ta kullanılabiliyor. Halihazırda 40 milyon kadar kullanıcının erişimine sunulan bu ödeme servisi, WhatsApp’ın yeni ek 60 milyon kullanıcı onayı sayesinde artık 100 milyon kişi tarafından test edilebilecek.

WhatsApp kullanıcıları artık birbirlerine para kazandıracak

NPCI, WhatsApp’ın UPI ödeme hizmeti olarak kullanılabilmesi onayını ilk olarak 2020 senesinde vermişti. Başlangıçta 20 milyon kullanıcıyla sınırlı olan bu hizmet, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde kademeli olarak 40 milyona çıkarıldı.

Hindistan, 487 milyondan fazla kullanıcısıyla WhatsApp için en büyük pazar. Mesajlaşma platformunun geniş kullanıcı ağı hem yerel hem de devlet kurumlarında endişe verici olduğu da bir gerçek. Bu nedenle NPCI, platformu sınırlamak ve ödeme alanının tekelleşmesini önlemek için kısıtlamalarda ilk etapta hizmetle birlikte gelmişti ki yavaş yavaş bu durum değişecek gibi görünüyor.

WhatsApp, WhatsApp Pay ödeme hizmeti ile dijital ödeme pazarına girmeyi hedefliyor. Mesajlaşma platformu; Paytm, Google Pay, PhonePe gibi diğer büyük markalarla rekabet ediyor.

PhonePe’nin ülkede 350 milyondan fazla kullanıcısı varken, Google Pay Hindistan’da 200 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Ek olarak, Paytm ayda ortalama 69,5 milyon işlem bildirdi.

WhatsApp Pay nedir diye merak ediyorsanız aslında bir ödeme hizmeti anlamına geliyor. Kullanıcıların WhatsApp aracılığıyla arkadaşlarına ödeme yapmalarına olanak tanıyan bir sohbet ödeme özelliği olan bu UPI tabanlı hizmet, Hindistan Ulusal Ödemeler Kurumu’nun (NPCI) onayıyla kullanılabilir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce WhatsApp’ın sunduğu ödeme servisi gerekli güvenlik önemlerine sahip olabilir mi? Özellik Türkiye’de de kullanıma sunulmalı mı?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir