WhatsApp kullanıcıları artık birbirlerine para kazandıracak - Haberler - indir.com

WhatsApp kullanıcıları artık birbirlerine para kazandıracak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-16 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

WhatsApp için uygulama içerisinden para gönderme özelliği uzun süredir konuşulan bir konudur. WhatsApp uygulamasının hayat kurtaran özelliklerinden biri olarak düşünülecek olan uygulama içi para gönderme özelliği Brezilya'da yayınlandı. Bugün itibariyle kullanıma sunulan bu hizmet, günlük kullanıcılar için tamamen ücretsiz ve işletmeler içinse küçük bir ücret karşılığında ödeme yapılmasına izin veriliyor. Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın uzun bir süredir uygulama içi para gönderme özelliği üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyordu. 

Nihayet beklenen oldu ve WhatsApp, ilk kez Brezilya'daki kullanıcılar için uygulama içi para gönder yapmalarını sağlayacak olan özelliği kullanıcıların beğenisine sundu. Facebook'un kendi ödeme sistemi olan Facebook Pay sayesinde WhatsApp kullanıcılar artık, birbirine uygulama içinden para gönderimi yapılacak. Geliştirici ekip, WhatsApp uygulamasının para gönderme özelliğinin günlük kullanıcılar için tamamen ücretsiz, işletmeler için ise küçük bir transfer bedeli ile kullanılabileceği söyleniyor. Kullanıcılar, WhatsApp uygulamasında ödeme işlemlerini 6 haneli bir PIN kodu ya da parmak izleri aracılığıyla son derece kolay bir şekilde tanımlayabilecekler. 

Telegram yeni özellikleriyle WhatsApp'ı geçmeyi hedefliyorTelegram yeni özellikleriyle WhatsApp'ı geçmeyi hedefliyor

WhatsApp'a hayat kurtaran özellik

WhatsApp uygulamasının ödeme yapma özelliği, Brezilya'da hizmet veren finans kurumlarıyla ortak bir çalışmanın ürünü olacak. Bu nedenle kullanıcılar, banka ya da kredi kartlarıyla WhatsApp hesaplarına tanımladıktan sonra bu özelliği aktif olarak kullanabiliyorlar. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre WhatsApp ile para gönderme özelliği, ilerleyen dönemler içerisinde daha geniş kullanıcı kitlesinin hizmetine sunulacak. Aslına bakılırsa WhatsApp, kurulduğu günden bu yana özellikle küçük çaplı olan işletmeleri fazlasıyla önemsedi. Zaten WhatsApp Business da bunun bir göstergesi olarak sunuluyor. 2014 yılında Facebook tarafından satın alınan WhatsApp, süreç içerisinde küçük çaplı işletmelerden de uzaklaşmadı. Bu politikanın son ürünü, WhatsApp'a entegre Facebook Pay olarak karşımıza çıktı. WhatsApp uygulamasına entegre edilen Facebook Pay hem günlük kullanıcıların hem de işletmelerin işlemlerini daha kolay hale getirecek. 

Beklentiler, bu özelliğin ilk olarak Brezilya değil Hindistan'da kullanıma sunulacağı yönündeydi. Çünkü WhatsApp bir süredir, bu özelliği zaten Hindistan'da test ediyordu. Brezilya'nın ekonomik yapısını göz önünde bulundurup ülke genelinde 10 milyondan fazla küçük işletmenin olduğunu belirleyen WhatsApp, önceliği bu ülkeye vermiş gibi görünüyor.


Google WhatsApp kullanıcılarının kişisel verileri için risk oluşturuyorGoogle WhatsApp kullanıcılarının kişisel verileri için risk oluşturuyor
WhatsApp mesaj aramalarını kolaylaştıracak yeni bir özelliği test etmeye başladıWhatsApp mesaj aramalarını kolaylaştıracak yeni bir özelliği test etmeye başladı
WhatsApp iPhone özellikleri gelişiyorWhatsApp iPhone özellikleri gelişiyor

PAYLAŞ