Bildiğiniz gibi web üzerinde popüler olan WhatsApp mesajlaşma uygulamasını masaüstü sürümü de ciddi bir kullanıcı sayısına sahip. Meta (eski adıyla Facebook), 2021’de çoklu cihaz uyumluluğunun tanıtılmasından bu yana, web tarayıcıları aracılığıyla WhatsApp’a erişen kullanıcı sayısının arttığını söylüyor. Şirket, bu konuda güvenliği sağlamak için mesajlaşma uygulamasının orijinal sürümünü kullandığını doğrulamak isteyen WhatsApp kullanıcıları için bir çözüm sunmuş.

WhatsApp Web yenileniyor!

Çoklu cihaz uyumluluğu nedeniyle telefonun aktif olmasına gerek yoktur ve WhatsApp dört cihaza kadar kullanılabilir. WhatsApp Web birkaç yıldan beri var, ancak önceki sürüm, insanların akıllı telefonlarında aktif bir internet bağlantısı olmadıkça mevcut değildi. bu yeni destekle Böylece aynı numara ile birden fazla cihazda mesaj gönderebilirsiniz. WhatsApp hesabınızı yetkisiz erişime karşı korumak isteyen Meta iki adımlı doğrulamayı açık tutmanızı öneriyor.

Tarayıcı uzantısıyla WhatsApp Web güvenliği doğrulama

WhatsApp web sitesinin temel kodunun diğer kullanıcılar tarafından kullanılan kodla aynı olduğunu doğrulayın. Gönderdiğiniz veya aldığınız mesajlar gizli kalır ve uzantıların içeriğe erişimi yoktur. Bunun WhatsApp Desktop ile ilgisi olmadığını da belirtmek gerekir.

Ek güvenlik için Google Chrome, Firefox ve Microsoft Edge tarayıcıları için yeni bir kod doğrulama uzantısı mevcuttur. WhatsApp Web üzerinden gönderilen mesajların güvenli olup olmadığını kontrol etmek için tarayıcı mağazasından uzantıyı indirip yüklemeniz gerekir. Kod doğrulama eklentisi, İnternet’te oturum açarken güvenlik riski oluşturabilecek her şeyi arayacaktır.

Kod kontrolü nasıl kullanılır?

3 farklı tarayıcı için birçok eklenti mağazasını ziyaret edebilirsiniz. Uzantıyı aşağıdaki bağlantılardan indirdikten sonra tarayıcınızın araç çubuğuna sabitlediğinizden emin olun. Bu şekilde uzantıyı ve durumunu kolayca görebilirsiniz.

Code Verify uzantısı, bir web altyapısı ve güvenlik şirketi olan Cloudflare ile işbirliği içinde geliştirildi. Kod Doğrulama, yüklendikten sonra, bir kullanıcı WhatsApp Web’i açıp orijinalliğini doğruladığında otomatik olarak çalışır. Kod Doğrulama göstergesi turuncuya dönerse, kullanıcılar soruna neden olabilecek diğer tarayıcı eklentilerini kontrol etmeli ve sayfayı yenilemelidir. Gösterge kırmızıya döndüğünde, güvenliğiniz tehlikeye girebileceğinden WhatsApp Web’den çıkış yapabilir ve mobil cihazınızda iletişim kurmaya devam edebilirsiniz.

Uzantı size verilen kodu doğrulayamazsa, aşağıdaki üç mesajdan birini görürsünüz:

  • Ağ Zaman Aşımı: Ağ zaman aşımına uğradığı için siteniz doğrulanamıyorsa, bir soru işareti görünür uzantıda görünür Turuncu doğrulama kodu dairesi “Doğrulama Kodu” uzantısında görünür.
  • Potansiyel risk algılandı: Tarayıcınızda etkinleştirilen uzantılardan en az biri sayfayı doğrulamamızı engelliyorsa, Doğrulama Kodu uzantısında turuncu bir daire içinde bir soru işareti görünür.
  • Doğrulama Hatası: Uzantı, WhatsApp Web’i başlatmak için kullandığınız simgenin diğer tüm kullanıcılar tarafından kullanılanla aynı olmadığını algılarsa, simge doğrulama simgesi kırmızıya döner ve bir ünlem işareti görünür.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir