WhatsApp Web için yeni bir sürümün piyasaya sunulacak şimdiden WhatsApp kullanıcılarının dikkatini çekti. Yeni Beta sürüm WhatsApp Web’e yeni özellikler getirecek.

WhatsApp’ın bir sonraki güncellemesi için tasarımda ve arayüzde önemli değişikliklere gidileceği görüldü. Yeni Beta sürümünün piyasaya sunulması ile birlikte ortaya çıkan yeniliklere göre masaüstü ve web versiyonda çevrimdışı kullanmak için daha gelişmiş bir destek sunulmaya başlandı. Web sürümünün mobil versiyon ile daha benzer bir yapıda olmasını isteyen şirket, arayüz tasarımında da değişikliklere yeni sürüm ile birlikte başlamış durumda. 2.2144.2 sürüm koduna sahip olan yeni versiyon için WABetaInfo uzmanlarından detaylı ekran görüntüleri de gelmiş durumda. 

WhatsApp Web yeni arayüzü ve yeni gelen özellikler neler?

WhatsApp web için yapılan yeni çalışmalarda özellikle Telegram ile benzer bir sistemin uygulanmaya başlaması dikkat çekiyor. Daha önce de pek çok benzer özelliği WhatsApp kullanıcılarına sunmak isteyen şirket, Telegram benzerliği nedeniyle eleştiri almıştı. Mobil uygulama ile WhatsApp masaüstü sürümü için yapılan benzer tasarım, yeni sürümde ki tek yenilik değil. Kullanıcılar masaüstü sürümünde masaüstü aramalarına kapatma, gelen çağrı zil sesini ayarlama gibi pek çok seçeneğe sahip olacak. 

whatsapp web surumu arayuz ve yeni ozellikler 1

Yeni güncellemede işletme hesabı vurgusu

WhatsApp web için yapılan yeni güncellemede işletme hesapları için de artık detaylı bir şekilde bilgiler paylaşılacak. Daha önce Android ve iOS uygulamalarında başlayan bu yenilik, WhatsApp Web ve masaüstü sürümlerinde desteklenmiyordu. Ancak yeni güncelleme ile birlikte artık kullanıcılar profillerin işletme hesabı olup olmadığını da kolay bir şekilde profil bilgilerinde görebilecek. 2.21.23.10 sürüm notlarına göre yeni güncelleme ile gelen diğer yenilikler ise şöyle;

  • 3 ay önce WhatsApp, ana telefonunuzda aktif bir internet bağlantısı olmadan bağlı cihazlarda WhatsApp’ı kullanmanıza izin veren yeni bir özelliği kullanıma sunmuştu. Beta olarak sunulan bu yeni program, telefonlara yapılacak yeni güncellemeler ile birlikte betadan çıkacak ve nihai sürüm olarak kullanılmaya başlanacak.
  • Yeni güncelleme ile tüm platformlarda yeni sistem aktif hale getirilecek ve böylece uyumluluk sorunu ortadan kaldırılacak. Kullanıcılar tüm cihazlarda çevrimdışı desteği alacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir