LinkedIn, milyonlarca kullanıcılarının profillerinde gösterdikleri kişi olduklarını kanıtlamalarını kolaylaştıran yeni özelliğini tanıttı.

Platformun sunduğu yeni özellik sayesinde kullanıcılar isimlerini ve çalıştıkları kuruluşu doğrulayabiliyor. Bu süreç için ücretli abonelik  paketleri ve mavi tikler gerekmiyor.

Güncellemelerle  birlikte kullanıcılarının kimliklerini  doğrulama için üç seçenek sunuyor.  Linkedln,  havaalanı güvenlik hizmetiyle tanınan CLEAR isimli şirket ile ortaklık kurdu. Kullanıcıların kimlikteki ve profildeki ismin eşleşip eşleşmediğini  CLEAR şirketi  tarafından kontrolü sağlanıyor. Bu süreç için  herhangi bir para ödemek gerekmese de, sadece ABD’de ikametgah edenler için geçerli olan bu özellik  ancak  ABD’de kayıtlı bir telefon numarasına ve devlet tarafından verilen bir kimlik belgesini paylaşmaları gerekiyor.

Buna ilaveten, çalışılan kuruluşun doğrulanması için daha kolay bir imkan sunuluyor.  İşveren doğrulaması, kurumsal e-posta adresine gönderilen bir doğrulama kodu girilerek yapılabilir. Her iki seçenekte de, doğrulama tamamlandıktan sonra üyenin profil bilgilerin doğrulandığını gösteren bir kısım ekliyor.

LinkedIn’de Kimlik Bilgileri Microsoft Entra Entegrasyonu ile Doğrulanabilir Olacak

Alternatif olarak, bazı üyeler , programa kaydolan şirketler için iş yeri kimlikleri oluşturan Microsoft Entra entegrasyonu ile hem kimliklerini hem de işverenlerini aynı anda doğrulayabilme imkanı buluyor. Platform , Entra ortaklığının şu anda programda bulunan  “ düzinelerce” şirketin çalışanlarına ay sonunda sunulacağını belirtti.

Linkedln geçtiğimiz sene telefon numarası ve e-posta adresi doğrulama özellikleri sunmuştu. Fakat bu seçenekler sadece  “gizlenmiş” durumdaki “Bu profil hakkında” alanına gidildiğinde görülebiliyordu. Son özellikler  ile kullanıcı profillerine daha net bir “doğrulanmış bilgiler” kısmı ekleniyor.

Türk Dili ve Edebiyatı Mezunuyum İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital çırak eğitimi alıyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir