Apple tarafından tanıtılan iPhone 14 serisinde kullanıcıların kazaya karışması halinde acil yardım desteği gibi yeni özellikler yer almıştı. Bu özellikler, kaza senaryolarında test edilmişti. Şimdi ise gerçek bir kazada iPhone 14 modellerinin gerçek performansı ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri’nde iPhone 14 modeline sahip kullanıcının telefonu kaza sonrasında kaza algılama özelliğini devreye soktu ve otomatik olarak bölgedeki birimleri bilgilendirdi. 

iPhone 14 satışları beklentilerin altında kaldı

iPhone 14 kaza algılama özelliği ile sınıfı geçti

Kaza algılama sistemi olarak tanıtılan özellik, ABD’nin Nebraska eyaletinde gerçekleşen bir trafik kazasında başarılı bir performans sergiledi. 6 kişinin hayatını kaybettiği kazada yolculardan birisi iPhone 14 kullanıyordu. Kaza sonrasında başarılı bir şekilde yetkililere haber veren iPhone 14 sayesinde hızlı bir şekilde müdahale yapılabildi. Ancak tüm bu hızlı müdahalelere rağmen olay yerinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği 1 kişinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Hastaneye kaldırılan 1 kişi de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Gece geç saatlerde yaşanan kazada aracın bir ağaca çarptığı açıklandı.

6 kişinin hayatını kaybetmiş olması büyük bir üzüntü yaratmış olsa da iPhone 14 modellerinin hızlı bir şekilde destek istemiş olması ve özelliğin çalışması dikkat çekti. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir