iPhone 14 satışlarının beklentilerin altında kalmasının ardından Apple üretim planlamalarında değişiklik yapmak zorunda kaldı.

Eylül ayında tanıtılan iPhone 14 serisinde en temel model iPhone 14 olmuştu. iPhone 13 ile büyük bir benzerlik taşıyan ve önemli yükseltmelere sahip olmayan iPhone 14, bu nedenle kullanıcılardan çok fazla ilgi görmedi.

Apple cephesinden gelen yeni gelişmeler de bu durumu destekliyor. Zira yapılan açıklamalara göre iPhone 14 satışlarının beklentilerin altında kalması, üretim planlamalarında değişiklik yapılmasına neden oldu. Telefon satışlarını isteyen seviyeye çekemeyen Apple, yeni bir yol haritası planladı. Buna göre iPhone 14 modelindeki düşük satışlar nedeniyle daha fazla iPhone 14 üretimi gerçekleştirilmeyecek ve üretim kademeli olarak düşürülecek. Bunun yerine ise iPhone 14 Pro üretimlerine ağırlık verilecek.

İlginizi çekebilir: Sırbistan iPhone fiyatları 2022

iPhone 14 serisinde Pro satışlarıyla dikkat çekiyor

iPhone 14 serisinin en çok satan modellerinden birisi iPhone 14 Pro oldu. iPhone 14 için ekstra üretim planını iptal eden ve böylece 6 milyonluk iPhone 14 üretim planını geriye çeken Apple, iPhone 14 Pro’nun üretimini artıracak. Ancak bu üretim ve kapasitenin ne kadar olacağı ve ekstra ne kadar iPhone 14 Pro üretileceği açıklanmadı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir