Ülkenin ulaşım altyapısı karayolları, demiryolları, havaalanları ve limanlardan oluşmaktadır. İnternet altyapıları da birçok bağlantı noktasına sahiptir. Basitçe tanımlamak gerekirse; İnternet altyapısı, çok sayıda bilgisayar ve sunucudan oluşan çok büyük ağlardan oluşur.

Türkiye’de internet kullanım oranı açıklandı

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, 1960’larda internetin icadı için gerekli verilerin yaratılmasında kilit bir rol oynadı. Savunma Bakanlığı’nın Gelişmiş Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), bilgisayar sistemlerinde iletişim kurmak için kullanılan paket anahtarlama teknolojisine yönelik erken araştırmaları finanse etti. Bu yöntem, telefon sistemlerinin veri iletme biçiminden farklıdır. Paket anahtarlama teknolojisi, internetin öncüsü olan ARPANET’in gelişmesine yol açmıştır.

Geçmişte geliştirilen bu teknolojiler sayesinde günümüzde internet kilometrelerce telefon hattı ve optik kablo ile evlerimize ulaşmaktadır. Bu kablolar, kullanılan kablo türlerine göre farklı hızlarda veri aktaran sunucular aracılığıyla milyonlarca bireysel kullanıcıyı ve şirketi birbirine bağlar.

İnternet altyapısı, internetin belirli bölgelere veya adreslere ulaşmak için kullandığı bir sistemdir. Bu sistemin bölgelere ve adreslere ulaşması için bakır veya cam kablolar kullanılmaktadır. Bakır altyapısı genellikle DSL olarak adlandırılır ve çok iletkenli konumlara ulaşır. Fiberglas altyapıda cam kablolar kullanılmaktadır.

Bölgenizdeki altyapı teknolojisi bu nedenle internetinizin hızını belirleyen en önemli faktördür.

Altyapınızı değerlendirmek için bir İnternet altyapı sorgusu oluşturmanız gerekir. Altyapınız ne kadar hızlı olursa, bölgenizdeki teknoloji o kadar iyi olur.

Adresiniz ADSL, VDSL veya optik altyapılardan birine sahip olabilir. Altyapınızın desteklediği teknoloji ne olursa olsun, kullandığınız internetin hızı buna göre değişecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir