Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, internet altyapısına yönelik yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, Türkiye’de kullanıma ilişkin verileri bildirdi.

İnternet hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Yetmişlerinde ve yetmişlerinde hemen hemen herkes, hayatlarının bir noktasında interneti kullanıyor. Yoğun kullanımına rağmen altyapı eksikliği ise yeni çözümler yolda.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Fiber Altyapı Hedefi Açıklaması

Türkiye dijital dönüşüme büyük önem veriyor ve altyapı çalışmalarını her geçen gün artırıyor. Son olarak, Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, bu anket sonucunda Kore’de internet kullanımının mevcut durumunu açıkladı. İşte veriler…

Türkiye’de fiber altyapısı 471 bin kilometreye ulaştı

İnternet altyapısı yatırımlarının devam ettiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2021’de fiber altyapının 471 bin kilometreye ulaşacağını ve fiber altyapısının 471 bin kilometreye ulaşacağını belirtiyor. yüzde 27 sabit genişbant abonesi için aylık ortalama data kullanımının 5 artarak 204,4 GB’a yükseldiği açıklandı. Aynı zamanda 70 milyonu cep telefonu olmak üzere genişbant internet abone sayısının 88,2 milyona yükseldiğini kaydetti.

Telekomünikasyon sektörüne ilişkin yazılı açıklama. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet altyapısının öneminin farkına varılarak, hem genişbant internet hem de mobil teknolojilerin gelişimi için optik altyapının önemli olduğu kaydedildi.

Türkiye’nin fiber altyapısını geliştirecek talep

Fiber altyapısının 2021’de yüzde 11 artarak 471.000 km’ye ulaştığı ve fiber internet kullanıcı sayısının neredeyse yüzde 21 artarak 48 milyonu aştığı doğrulandı. Aylık data kullanımı 204.5 GB 4.444 Genişbant İnternet abone sayısı artarken, aynı zamanda abone kullanımının önemli ölçüde arttığını, sabit genişbant abonelerinin yüzde 27.5 artarak 204.4 GB’a ulaştığını unutmayın.

Sabit genişbant abonelerinin aylık ortalama data kullanımı 2020 yılının son çeyreğinde 177,6 GB iken, 2021 yılının son çeyreğinde bu rakam %15’in üzerinde artarak 204,4 GB’a ulaştı. Mobil abonelerin data kullanımı 2020’nin dördüncü çeyreğinde %10,3 artarak 9,9 GB’den 11 GB’a yükseldi.

İnternet abone sayısı 88,2 milyon

Her geçen gün daha erişilebilir hale geldiğini söyleyen raporda, 70 milyonu mobil şebeke olmak üzere internetteki genişbant abone sayısının 88,2 milyona yükseldiği belirtildi. 5,8 milyonu aşkın abone artışına işaret eden açıklamada, “Evler için Fiber Optik” hizmetine abone sayısının 2021’de %29,4 arttığı doğrulandı. Yatırımın telefon trafiğini de etkilediğini belirten açıklamada, toplam telefon trafiğinin 2021’de %5 artışla 318 milyar dakikaya ulaştığı belirtildi. önceki yıla kıyasla. Bu trafiğin yaklaşık %98’inin mobil ağlardan geldiğine dikkat çekilirken, sabit ağlarda başlatılan trafiğin 5,2 milyar dakika olduğu açıklandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir