OpenAl şirketinin geliştirmiş olduğu otomatik metin yazma sistemi olan ChatGPT haberleri henüz gündemden düşmemişken, Google güçlü bir rakip olarak karşısına çıktı. Dev teknoloji firması Google, üzerinde çalıştığı sohbet robotu projesinin yolda olduğu bilgisini verdi. Yapay zekanın şubat ayı içerisinde halkın kullanımına açılması beklenmekte. Google Ceo’su Pichai, “Bard olarak adlandırdıkları hizmetin güvenilir test kullanıcılarına açıldığını ve gelecek haftalarda halka sunulmasının planlandığını” ifadelerini kullandı. 

google yine sasirtmadi chatgpt rakibi yapay zeka sohbet robotu bardi tanitti

Google Yapay Zekası: Bard!

Google’ın yapay zekası Bard’ın James Webb Uzay Teleskobu görüntüleri hakkında bilgi sahibi olması ChatGPT karşısında önemli bir gücü ifade etmekte. Bard, yalnızca bilgi sahibi olmakla kalmıyor aynı zamanda bilgiyi istenilen formatta düzenleyebiliyor. Google, Bard üzerinde yaptığı bir denemede ondan James Webb Uzay Teleskobu hakkında bir çocuğun ilgisini çekecek şekilde bilgi vermesini istiyor. Sonuçlar incelendiğinde Bard doğru bilgiyi veriyor. Bu bilgiyi verirken de çocukların anlayabileceği şekilde basit benzetmelerle bir metin oluşturuyor. Google Bard’ın ilk sürümünde hafif bir LaMDA (Diyalog Uygulamaları için Dil Modeli) modeli kullanımda olacak. Bu sayede Google, yapay zekayı genel kullanıma sunulmadan önce kullanıcılardan geri bildirim alabilecek. Google Ceo’su Pichai’ye göre Bard, dünyanın engin bilgisini büyük dil modellerimizin gücü, zekası ve yaratıcılığını birleştirmeyi amaçlıyor. 

8 Şubat 2023 günü Paris’te düzenlenecek ‘Google Presents’ etkinliğinde Firmaların üzerinde çalıştığı 20’den fazla yapay zeka ürünü 40 dakikalık etkinlikte tanıtılacak ve Bard’a ilişkin daha fazla ayrıntı ortaya çıkacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir