Google ve Alphabet CEO’su Sundar Pichai, şirketi %20 daha verimli hale getirmek istediğini ve bunun, bir dizi ekonomik zorluğun yanı sıra yıllarca süren hızlı işe alımları hesaba kattığı için çalışan sayısında kesintiler içerebileceğini söyledi. İşte detaylar;

Google’dan çalışanlarına tehdit

Los Angeles’taki Kod Konferansı‘nda konuşan Pichai, Google’ın bugüne kadarki en büyük yararlanıcısı olduğu ekonomik belirsizlik ve reklam harcamalarında daha geniş bir yavaşlamanın önüne geçerek şirketi nasıl daha verimli çalıştırmayı düşündüğü hakkında daha fazla ayrıntı verdi. Pichai ilk etapta şu açıklamayı yaptı;

“Makroekonomiyi ne kadar çok anlamaya çalışırsak, bu konuda kendimizi çok belirsiz hissediyoruz. Makroekonomik performans, reklam harcamaları, tüketici harcamaları vb. ile ilişkilidir”

Google CEO Pichai şirketi daha iyiye götürmek istiyor

Makroekonomik faktörleri kontrolü dışında gördüğünü söyleyen Pichai, çalışan sayısının artmasının ardından şirketin “yavaşladığını” kabul etti.

“Bir şirket olarak, eskisinden daha az kaynağınız olduğunda, üzerinde çalışılacak tüm doğru şeylere öncelik verdiğinizden ve çalışanlarınızın gerçekten verimli olduklarından ve üzerinde çalıştıkları şeyler üzerinde gerçekten etkileri olabileceğinden emin olmak istiyoruz ve zamanımızı buna harcıyoruz.”

Sunucu Kara Swisher, CEO’ya şirketi nasıl daha verimli hale getirmeyi planladığını sordu. Temmuz ayında CNBC tarafından ilk kez bildirildiği üzere, büyüyen şirkete yeniden odaklanmak ve “daha iyi sonuçları daha hızlı almak” için yakın zamanda başlatılan bir iç proje olan “Simplicity Sprint”e atıfta bulundu. Gelir artmaya devam ederken, art arda iki çeyrekte beklenenden daha düşük kazanç elde eden şirket, durumu biran önce toparlamaya çalışıyor.

Bununla birlikte hatıtlarsanız yılın başlarında çalışanlar, o sırada yöneticilerin kabul ettiği gibi, şirketin büyüyen bürokrasisine atıfta bulunarak, şirketin liderliğine özellikle ücret, terfi ve yürütme konularında  düşük notlar vermişlerdi. Pichai Salı günü yaptığı açıklamaya şu sözlerle devam etti;

“Yaptığımız her şeyde karar vermekte daha yavaş olabiliriz. Ona baştan sona bakıyorsunuz ve şirketi nasıl %20 daha üretken hale getirebileceğinizi anlıyorsunuz.”

Pichai, bunu nasıl yapmayı umduğuna dair daha spesifik örnekler de verdi. YouTube Müzik ve Google Play Müzik’i tek bir üründe birleştirmenin verimliliği arttıracak bir etkiye sahip olduğunu söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir