Google yönetiminden çalışanlara yönelik uyarının, şirketin yakın gelecekte çok sayıda çalışanı işten çıkarabileceğinin bir işareti olduğuna inanılıyor. Şirket yöneticileri yaptıkları açıklamada çalışanlardan işlerini geliştirmelerini veya işten çıkarmalara hazır olunması gerektiğini aktardı. İşte detaylar;

Google, oyunların hangi platformda olduğunu gösterecek

Son dönemlerde dünya genelinde ekonomik kriz patlak vermiş durumda. Bu bazı şirketlerde elaman azaltılmasına neden olurken iş gücünün artmasını da beraberinde getiriyor. Çalışanlar bu durumdan her ne kadar rahatsız olsalar da dev şirketlerin de bu firmalar arasına katılması işleri hayli zorlaştırıyor. Genel olarak dünya ekonomik bir durgunluk içinde. Hemen hemen tüm sektörler salgından yavaş yavaş etkileniyor. Daralan bir para piyasası ve yüksek fiyatları beraberinde getirirken bilgi ve teknoloji şirketleri de bu durumdan olumsuz etkilenenler arasında yer alıyor.

Google’dan çalışanlara sert uyarı

Bazı büyük teknoloji şirketleri mevcut çalışanlarını işten çıkarırken, bazı şirketler işe alım süreçlerini yavaşlattı veya tamamen durdurdu. Görünüşe göre Google yakında toplu işten çıkarma yapan şirketlerden biri olacak. Google kaynakları tarafından paylaşıldığı iddia edilen bilgilere göre Google Cloud satış yöneticileri, çalışanları “satış performansı ve genel performans” üzerinden değerlendireceklerini ve önümüzdeki ay satışlarda artış olmazsa “yolların kanla dolu olacağını” belirtti. Bu durum Insier tarafından da rapor edildi.

The New York Times, Google çalışanlarının kovulmaktan korktuklarına dikkat çekiyor. Şirket, son aylarda işe alımları bırakma kararını sessizce uzatmış olsa da, Google’ın hala iş fırsatları bulunuyor. Ancak bu pozisyonlara herhangi birinin getirilip getirilmeyeceği henüz belli değil.

Alphabet ve Google CEO’su Sundar Pichai, daha önce çalışanlarına zorlu ekonomik koşullar nedeniyle verimliliği artırmaları gerektiğini söylemişti. Pichai, açıklamanın amacının daha iyi sonuçlara daha hızlı ulaşmak olduğunu söyledi. Google’ın ana şirketi Alphabet, son üç ayda beklenenden daha düşük gelir elde ettiğini söyledi.

Son zamanlarda işe almayı veya işten çıkarmayı erteleyen birçok büyük teknoloji şirketi var. Bu şirketler arasında LinkedIn, Meta, Oracle, Twitter, Nvidia, Snap ve Uber gibi teknoloji devleri yer alıyor. Bunun yanı sıra Tesla gibi şirketlerde de toplu işten çıkarımlar yapılıyor. Google’ın izleyeceği politikayı ise ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir