Bitlo emir türlerine yenisi eklendi ve stop limit özelliği resmi olarak tanıtıldı. Peki, Bitlo stop limit özelliği nasıl kullanılır?

Kripto paralar ile işlem yapanlar için borsalarda desteklenen emirler oldukça önemli. Yatırımlardan daha karla çıkmak, zararı önlemek ve fırsatları yakalamak isteyen yatırımcılar için yeni özellik Bitlo’dan geldi. Yapılan resmi açıklamalara göre kullanıcılar kripto paralar üzerinden yapacakları al sat işlemlerinde artık yeni emri kullanarak daha güvenli bir şekilde işlem yapabilecek.

Bitlo, Social Trading ile portföy paylaşımını başlatıyor

Bitlo stop limit nedir?

Stop limit özelliği kripto para birimlerinin belirli bir fiyatta almak ya da satmak için kullanılabilecek.  Stop loss ile limit emrinin bir araya getirilmesi ile oluşturulan stop limit özelliği kullanıcılar için yeni bir seçenek olduğu kadar yeni fırsatların da kapısını aralayacak. Ani fiyat değişikliklerinden dolayı kullanıcılarının zarar görmesini önlemek isteyen Bitlo, yeni özelliğini devreye alarak kullanıma sundu.

Bitlo Stop Limit özelliği nasıl kullanılır?

Bitlo stop limit özelliğinin kullanılması adına kullanıcıların kripto para işlemlerinde limit belirlemesi yeterli olacak. İşlem emirlerinde yer alan stop limit özelliğinin seçilmesi ve ardından limitin girilmesi özelliğinin kullanılması adına yeterli. Kullanıcılar buradaki limiti kendi yatırım planlamalarına göre tercih edebilir. Bu doğrultuda sert bir düşüş trendine girebilecek olan kripto paralarda zararın minimumda tutarak hızlı bir şekilde varlıkları satmak mümkün.

Bitlo tarafından yapılan tanıtımlarda “Örneğin, elinizde 365.000 TL’den satın aldığınız 1 BTC coin olsun. BTC fiyatının 364.000 TL seviyesini kırdığında sert bir düşüş trendine girebileceğini öngörüyorsanız, 364.000 TL stop ve 363.900 TL limit olmak üzere bir stop limit emri girebilirsiniz. Bu senaryoda BTC fiyatı 364.000 TL’ye düştüğü anda 363.900 TL ya da daha yüksek bir fiyattan BTC coinleriniz otomatik olarak satılır. Böylece zararınızı sınırlamış olursunuz” denilerek yeni özellik tanıtılırken tam tersi durumlarda yükselecek kripto paralar için alımın yapılabileceği belirtildi.

Bitlo’da stop limit emri nasıl verilir?

Stop limit emri vermek için takip edilmesi gereken adımlar ise şöyle;

  • Bitlo’da yer alan Gelişmiş Al/Sat seçeneğini açın.
  • Kripto para birimini seçin.
  • “Stop” seçeneğine tıklayın ve açılan sekmede “Satış”ı ya da tam tersi ile alışı seçin.
  • Emrin geçerli olacağı fiyatı “Tetikleme Fiyatı” olarak yazın.
  • “Satış Fiyatı” ya da “Alış Fiyatı” bölümüne ise en az kaç TL’den işlem yapılacağını girin. Böylece ilgili limite ulaşıldığında alım ya da satıma otomatik olarak başlanabilir.
  • Son aşamada ise kripto para miktarını belirleyerek emri verin.

Android için Bitlo indir

iOS için Bitlo indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir