Zoom kurucusu Eric Yuan, 6 milyar dolarlık hissesini devretti - Haberler - indir.com

Zoom kurucusu Eric Yuan, 6 milyar dolarlık hissesini devretti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-12 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Zoom kurucusu Eric Yuan 6 milyar dolarlık hissesini bilinmeyen kişi ve kurumlara ‘hediye’ olarak devretti.

Dünyanın en popüler video konferans uygulamalarından olan Zoom kurucusu

Zoom CIO’su Harry Moseley'den 2021 önerileriZoom CIO’su Harry Moseley'den 2021 önerileri

ve CEO’su Eric Yuan; kendine ait şirket hisselerinin yüzde 40’ını devretti. Zoom tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Yuan; söz konusu 18 milyon adet hisseyi ismini basınla paylaşmadığı kişi ve kurumlara ‘hediye’ olarak devretti. Eric Yuan’ın devretmiş olduğu hisselerin Cuma gün ki kapanış değeri ise 6 milyar dolar.

Zoom yılbaşı sürprizi olarak belirli tarihlerde kesintisiz görüşme imkanı sunuyor

51 yaşındaki Eric Yuan, geçtiğimiz ay Zoom hissesinin bir kısmını işadamı olan oğlu Richard’a vermişti. Son yılların en çok kazanan isimleri arasında olan Hong Konglu milyarder bu hamlesiyle Li Ka-shing de dahil olmak üzere, son yıllarda en çok hisse senedi bağışlayan dünyanın mega zenginlerinin arasına ismini yazdırdı. Dünyanın en zengin işadamı Jeff Bezos’da geçtiğimiz sene iklim değişikliğiyle mücadele için verilen 10 milyar dolarlık taahhüdü desteklemek için Amazon.com Inc. hisselerini bağışlamıştı.

Zoom büyük sıçrayışını pandemiyle birlikte yaşadı. Herkesin evlere kapanmasıyla birlikte iş ve eğitiminde dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilmesi Zoom kullanımında büyük bir artış yaşanmıştı.

Zoom’un hisse değeri son 12 ayda neredeyse üç katına çıktı. Bu sene şirketin piyasa değeri yaklaşık 100 milyar doları gördü. Geçtiğimiz hatlarda yıllık rapor yayımlayan şirket bu büyümenin devam etmesini beklediklerini açıklamıştı.

2021 yılının genelinde Zoom hisseleri yüzde 7.8 gerilese de Eric Yuan’ın gerçekleştirdiği son hisse transferinden önce Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde 15.1 milyar dolarla dünyanın en zengin 130. kişisi konumunda yer alıyordu.

 


Zoom altyazı özelliğini tüm kullanıcıları için yayımlayacakZoom altyazı özelliğini tüm kullanıcıları için yayımlayacak
Zoom yıllık bazda gelirini arttırmaya devam ediyorZoom yıllık bazda gelirini arttırmaya devam ediyor

PAYLAŞ